Svar: Gider pludselig ikke morgenmad
Kære Majas mor
Det handler sandsynligvis om at Maja både har oplevet at spise en kerne, som hun ikke brød sig om og samtidig også har fået en reaktion fra jer, som naturligt er interessant at undersøge.
Jeg synes I skal prøve at servere noget helt andet om morgenen, f.eks. bage nogle havregrynsboller til hende eller give hende noget andet fiberholdigt brød. I kan også give hende lidt æg og måske et par små pølser ristet på panden, naturligvis ikke hver dag, men en gang imellem, ligesom hun også kan få lidt frugt osv. I kan også prøve med almindelige havregryn der ikke er kogt til grød, men som serveres med en lille smule sukker og lidt letmælk.
I kan også give hende Minifras, som er udarbejdet af Viffos - Videncenter for ...
... fødevarer og sundhed, det er også et sundt valg til børn. Vælger I at forsøge med de forskellige morgenmadsprodukter på markedet, så se jer godt for ...
Som udgangspunkt bør morgenmadsprodukter indeholde mindre end 10 gram sukker pr. 100 gram og det kan være rigtig svært at finde. Det vil derfor være en rigtig god idé at du går på jagt i hylderne og læser indholdsdeklarationer.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Yoghurt er naturligvis også en mulighed og du bør også her sikre dig et produkt som ikke indholder for store mængder sukker. Der kan skabes lidt ekstra mæthed ved at komme lidt mysli på ...
Jeg tænker at hvis du kan varierer hendes indtag, så vil hun sandsynligvis gerne have havregrød igen en gang imellem :)
Fortsat held og lykke og god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Sko
Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.
Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.