Svar: Pottetræning - 2 år, 2 mdr.
Kære Maria
Jeres datter er stadig ikke så gammel, så det er vigtigt ikke at presse hende unødigt. Hun formår fint at tisse, når hun er i vuggestuen, og spejler sig der sandsynligvis i de andre børn, måske sidder de flere på række og tisse samtidig .. Og det er derfor lettere at træne det og lettere for hende at holde fokus.
Hjemme er hun den eneste der sidder på potte og interessen er naturligt derfor ikke særligt stor. Toilettet ser hun at I andre bruger, men det er højt og det kræver balance at sidde der og hun kan ikke på samme måde selv kravle op og sætte sig. Så måske fravælger hun toilettet fordi det er for usikkert, selvom der er sæde på. I kan evt. prøve at sætte hende på toilettet og så sætte jer foran hende og holde om hende, så hun føler sig fuldstændig tryg, for at se om hun så vil. Berolige og betrygge, ikke tvinge.
Nogle gange hjælper det at sidde og læse en bog på potten, imens hun sidder der. Så hun bliver siddende til historien er læst færdig. Nogle gange hjælper det at synge en lille sang imens. Nogle gange hjælper det at tænde for vandhanen, så ...
... hun kan høre vandet løbe og opfordre til at hun også skal prøve at tisse ...
Derudover så er det en god idé ikke at spørge hende om hun skal tisse. Hvis I siger "skal du tisse?" så vil hun svare "Nej!" og vil så rent faktisk tisse kort tid efter. Hun har en alder hvor hun vil selv og det betyder meget for hende at styre tingene selv og hun vil ikke tisse, hvis I spørger. Derfor er det en rigtig god idé ikke at spørge men i stedet tage hende i hænderne og sige "kom vi går lige ud og tisser inden vi kører", så hun som noget helt naturligt hjælpes til at tisse. Det er en naturlig regel der gælder hos jer, både for børn og voksne. Hun tisser inden I kører, I tisser inden I kører, sådan er det bare, det behøver I slet ikke diskutere .. :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Men ellers tænker jeg også at mange børn jo ikke er renlige før de er omkring 3 år og det er helt okay at hun har brug for lidt tid. Det er vigtigt at anerkende hende for at kunne og gøre forsøget, men også acceptere at hun stadig kan have brug for sin ble og brug for tid :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...