Svar: Risiko for abort ved at bære op?
Kære Nikkeline
Det er rigtig dejligt at I arbejder på at få nummer to og mon ikke det nok skal lykkes stille og roligt hen af vejen :)
Det er nok en gynækolog eller pædiater der er bedst til at besvare dit spørgsmål og du kan altid få en henvisning hos jeres læge til en gynækolog, så du lige kan blive tjekket og få en snak om, hvorvidt alt er som det skal være. Du vil naturligt også kunne drøfte om løft af din datter, vil kunne påvirke din evne til at blive gravid.
Hvis man har aborteret før, har født for tidligt eller haft andre problemer med graviditet, så kan jeg naturligvis ikke udelukke at det kan påvirke, hvis man har meget tunge løft. Men som du selv skriver, så er "slæber masser af gravide rundt på storebrødre / - søstre" uden at der sker noget ved det og som udgangspunkt er graviditet jo ikke en sygdom.
Arbejdstilsynet har udarbejdet ...
... nogle retningslinjer omkring "Gravide og ammendes arbejdsmiljø" og her præciseres det at stød, støj, stråling, tunge løft og langvarigt stående og gående arbejde kan påvirke til abort eller for tidlig fødsel.
De skriver blandt andet i deres vejledning "Risikoen for at føde for tidligt eller hæmmet vækst hos fosteret kan stige ved fysiske belastninger fx gentagne tunge løft, manuelle flytninger af personer, træk og skub eller meget gående og stående arbejde." Citat pkt 1.1.7 Kombinerede fysiske belastninger.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan finde deres retningslinjer på AT.dk
Om de løft du dagligt har med din datter, skulle kunne påvirke til en tidlig abort, tør jeg ikke sige. Det skal du tale med lægen om, men jeg håber at du kan bruge dette lidt videre og så krydser jeg fingre for at du snart bliver gravid igen .. :) Det vil kun være hyggeligt at følge jeres lille familie :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.