Svar: Rødvin
Kære Rikke
Som udgangspunkt vil jeg ikke bruge øl, vin eller spiritus i mad, som børn skal have.
Det er rigtigt at alkohol normalt vil fordampe og kun give smag, men stadig finder man aldrig opskrifter til børn med alkohol ... heller ikke øllebrød til børn bør indeholde øl ... :)
Der er så vidt jeg ved lidt delte meninger om, hvorvidt alkohol fordamper fuldstændig - i hvert fald, mener jeg, at f.eks. alkoholikere på antabus ikke bør spise whisky-sovs eller anden mad, hvori der er tilsat alkohol ... ligesom de også frarådes at spise "blomme i Madeira" eller lignende. Men om det skyldes alkoholen og risiko for at der stadig er noget i maden eller om det skyldes duften, smagen og mere er psykisk påvirkning og at det ikke er nogen god idé at "friste", tør ...
... jeg ikke sige.
Der er vel også den overvejelser, at det er et forkert signal at sende, hvis man kommer øl, vin og anden spiritus i mad, som børn skal spise af ..!?
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Generelt anbefales det jo at gravide og ammende slet ikke rører alkohol, man kender jo ikke den nedre grænse og ved derfor hvor lille en mængde, barnet reelt kan tåle og hvad der eventuelt skader ...
Jeg har ikke kunne finde nogle officielle retningslinjer fra hverken Sundhedsstyrelsen eller Fødevarestyrelsen om lige netop alkohol i madlavning, når hele familien skal spise det samme .. men da udgangspunktet generelt er at alkohol ikke bør indtages af gravide og ammende, så vil jeg også anbefale at man ikke giver sit barn det via maden.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.