Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke holde i hånden, gå-sele?


22. januar 2012

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Hej med dig

For 40 år siden var gå-seler meget brugt, men så forsvandt de ud af markedet i en årrække. De er dog blevet mere og mere populære igen, især i udlandet, men også herhjemme ser jeg nu en gang imellem børn i gå-seler og for 10 år siden, så jeg ingen ...

Men er det godt? - Både ja og nej ...

Som udgangspunkt så er det godt, hvis man kan lære sit barn at holde i hånd og lytte efter hvad mor og far siger. Og det er vores ansvar som forældre, at sikre at barnet ikke kan løbe sin vej og komme til skade.

Jeres datter SKAL holde i hånd, når I går langs trafikerede veje og gader eller når I krydser en vej - og hvis hun ikke vil holde i hånd, så må hun enten bæres (også selvom hun sparker) eller placeres i sin klapvogn (også selvom hun protesterer), når det handler om trafik og sikkerhed.

Og en gå-sele må ikke forhindre at hun lærer dette ... og det er her problemet måske opstår. For det nytter ikke noget at man giver sit barn en gå-sele på og lader barnet løbe rundt i den radius selen nu tillader, man skal jo stadig lærer sit barn reglerne i trafikken og når mor og far siger "stop!" ja så stopper man og når mor og far siger "du skal holde mig i ...


Annonce

... hånden", så holder man i hånden. Gå selen må ikke udelukke at man lærer sit barn dette.

Modsat, så kan en gå-sele også nogle gange være praktisk, fordi den jo netop giver barnet en sikkerhedsradius og man kan ikke være sikker på om et barn på din datters alder pludselig løber og bliver kørt ned ... Det går lynende hurtigt nogle gange. Det kan være dejligt og også sundt for barnet at kunne gå selv og netop lære barnet at gå rundt i stedet for altid at blive transporteret i en klapvogn .. men igen, som udgangspunkt er det jo stadig bedre at lære sit barn, at "når vi er trafikerede steder, så skal du sidder i din vogn, men når vi er steder, hvor der er masser af mulighed for at løbe rundt og lege, så kan du gøre det" og ikke lærer barnet at det altid bare kan løbe rundt i sin sele ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Som du kan høre er jeg ikke den store fortaler for gå-seler, men jeg kan godt forstå at man nogle gange kan synes at det kan være en idé - simpelthen fordi børn meget hurtigt kan komme til skade og det er en sikkerhed at bruge en gå-sele trafikerede steder, det kan man nok ikke komme uden om ... men barnet skal stadig lære regler.

Håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annonce