Brev:
Sover i vores soveværelse
Kære Helen
Vi har en dreng Noah på snart 4 år, som sover i vores soveværelse om natten.
Vi flyttede fra en lille to-værelses lejlighed til stort hus på 200 kvm for et halvt år siden. Det gik fint på eget værelse de først dage, men så begyndte han at komme ind til os om natten. Han var meget oprørt og bange for at være alene.
Noah sagde dengang og siger stadig at der er spøgelser på hans værelse, og at han ikke vil sove derinde. Vi har prøvet at skifte til andet værelse, men med samme resultat.
Løsningen blev en madras ved siden af sengen, men han monslede rundt og vækkede gerne os begge. Det skal tilføjes, at jeg sover meget let og har svært ved at falde i søvn, hvis jeg bliver vækket midt om natten.
I et halvt år har løsningen nu været at han bliver puttet og sover i vores seng hele natten, enten ved siden af min mand eller jeg. Vi har rigeligt med plads, så den anden af os sover i et andet værelset. Det ...
... er ikke noget problem at falde i søvn uden os. Vi læser altid godnathistorie, hvorefter han selv falder i søvn.
Løsningen fungerer rigtigt godt for os alle tre. Da min mand har skiftende arbejdstider og enten er meget tidligt oppe eller hjemme sent om natten. På denne vis undgår vi at vække hinanden. Vi nyder både at sove ved siden af Noah, men også nætterne i eget værelse.
Noah overnatter hos bedsteforældre ca hver 14 dag og sover fint i eget værelse der.
Vi er godt klar over at vores løsning ikke er fornuftig, og kan godt høre på den ældre generation, at de synes det er lidt mærkeligt. Omvendt ved jeg fra veninder, at de fleste med børn har lidt mærkværdige sovearrangementer.
Løsningen fungerer fint for os, men Noah er jo ikke et lille barn mere, og tænker det måske er dårligt for ham ikke at sove i egen seng på sit værelse, så han ved det er der han hører til.
Vil meget gerne høre dine kommentarer til dette.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.
4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd
Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!