Brev:
Mælkemængde - 8 mdr.
Kære Helen.
Det går rigtig godt med Emil nu. Det tog os en uge, så sov han hele natten, og jeg mener HELE natten! Lidt vildt faktisk!
De 2 første dage, fik han en lille mundsmag hos mig, når han vågnede. Jeg stoppede igen, inden nedløbsrefleksen gik igang, og så lod jeg ham ligge ved siden af mig med sutten i munden og mit bryst ved kinden. Det accepterede han fuldt ud og faldt så i søvn der.
Efter de 2 dage, tog jeg ham over og lagde ham ved siden af mig og så gav jeg ham kun sutten og den første dag også brystet mod kinden, det accepterede han også villigt og faldt igen i søvn. 4. dag kom han over og fik sutten, men uden brystet ved kinden. Det gik også fint.
5. dag tog min kæreste ham og trøstede ham. Det var han dog ikke helt tilfreds med. Så tog han ham med over ved siden af sig, hvor han så faldt til ro. 6. dag tog min kæreste ham bare op og trøstede ham lidt, gav ham sutten og lagde ham ned igen, hvorefter han faldt i søvn og 7. dag fik han bare sutten. Og siden har han bare sovet! Eller dvs. han kan godt finde på at rumstere en enkelt gang ml 2-5, men han falder som regel selv i søvn igen uden, ...
... vi behøver at gå over til ham.
Men, for der er et men. Nu er jeg jo gået ret drastigt ned i amninger, så nu får han kun 3 amninger i døgnet. Han bliver ammet, når han bliver puttet v. 19-19.30-tiden. Her tager han sig en god tår. Så beder han ikke om noget igen i løbet af natten - overhovedet... Han vågner slet ikke for at få mælk mere! Derfor har jeg besluttet mig for at amme ham om formiddagen efter han fået frugtmos og inden han bliver puttet, selvom du frarådede det. Men det tager tilsyneladende ikke noget af hans appetit til frokosten, for han spiser lystigt sin frokost. Så får han igen en ammetår om eftermiddagen, efter han har fået lidt snack der i form af lidt mos, frugt i både, kiks, yoghurt (beregnet til 7 mdr) el. lign.
Han er således oppe på 5 måltider om dagen, hvor han får vand af kop til, og 2 amninger hhv formiddag og eftermiddag og så den sidste til putning. Men er det nok? Jeg ved jo, han har brug for mælk. Det er ikke nogle store ammetår han får der til formiddag og eftermiddag. Det er mest bare lige en lille hyggetår.
Hilsen Dorthe
PS: Jeg har skrevet 8 mdr., for det bliver han på fredag.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.