Brev:
MME indtag
Hej Helen.
Siden du sidst hjalp mig med min søn er han blevet storebror og jeg har nu nogle spørgsmål til min mindste søn, som nu er 3 måneder.
Du får lige hvordan hans dagsrytme ca ser ud og så stiller jeg mine spørgsmål.
05.30/6.00 - vågner han
07:00 - 150 ml MME
07.30 - Puttes til 1.lur
11.00 - Vågner han og får 150 ml MME
12.45 - Puttes til 2. lur
15.00/15.30 - vågner han og får 150 ml MME
17.00 - Powernap på ca 20/30 min.
18.00 - Spiser 150 ml MME
19.00 - Puttes til natten.
21.30 - 150 ml MME
01.00 - 150 ml MME
04.00 - 150 ml MME.
Jeg ammede indtil han var 3 måneder og nu får han kun MME. Jeg stoppede grundet at koncentrationen ikke var stor bla. fordi han er nysgerrig efter hvad storebror laver osv, så det blev en alt for stor kamp at få ham til at spise nok.
Generelt er jeg egentlig godt tilfreds med rytmen som den ser ud. Det skal lige siges at det passer fint ind i vores hverdag at han står så tidlig op, fordi jeg skal afsted med storebror ( 17 måneder gammel) i vuggestue og så hænger det bedst sammen sådan om morgenen. Og det er helt bevidst at vi putter til kl 19, for når de er så små begge to, er det også vigtigt for os at have tid for os selv sammen.
Mine spørgsmål:
1: Når han vågner fra 1. lur er han sulten fordi der er gået 4 timer siden han sidst har ...
... spist. Men hvis han spiser 150 ml der, så er han vågen i ca 1,5 time og så skal han puttes. Men problemet er at han så ikke bliver puttet umiddelbart efter et måltid og han vil rigtig gerne sove 3 timer ca hver gang han tager de to store lure. Skal jeg så give ham lidt når han vågner (og hvor meget er lidt - 60 ml?), og så vente lige indtil han skal sove og så give ham en flaske på ca 100 ml der? Så bliver han puttet lige efter et måltid. Problemet er at han godt kan være lidt urolig når han puttes og det vil jo nok hænge bedre sammen hvis han lige havde spist. Samme problem gør sig gældende om aftenen. Der spiser han kl 18 fordi han ikke kan vente, men bliver først puttet kl 19.
2: Han får lige pt 7 flasker a 150 ml, spiser også næsten det hele hver gang. Er det for meget i døgnet? Han fik indtil for 14 dage siden 120 ml hver gang men vi satte det op fordi han virkede mere sulten. Men hvis jeg skal dele måltiderne op som beskrevet i spm 1, så får han rigtig mange flasker i døgnet og det virker bare voldsomt synes jeg.
Ellers så trives han fint, han vejede 3750 g ved fødslen og vejer ca 6700 g nu. Så han tager fint på og virker glad og tilfreds.
Glæder mig til at høre dine tanker omkring mine spørgsmål, hvis det giver mening nok for dig at forstå hvad jeg mener.
Med venlig hilsen
mor til S
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.