Svar: Bad, klipning, sko osv
Kære V´s mor
Med den alder jeres dreng har, så er det naturligvis begrænset, hvor meget I kan forklare ham - men prøv alligevel ..
For ofte så protesterer barnet fordi det oplever tingene som et overgreb. Han er ikke klar til at blive klippet, skulle prøve sko eller blive vasket. Han er ikke forberedt på, hvad det er der nu skal ske og ofte kan det faktisk hjælpe at sætte lidt ord på, at det er det I skal, så han hører jer tale om det. I kunne f.eks. sige "vi kører hen til frisøren, hun rører ved dit hår" og vise ham hvordan. "Det gør ikke ondt". "Du kan sidde på mors skød og mor passer på dig og så klipper frisøren ligeså forsigtigt her og her ..." og det samme, når I skal prøve sko. I skal sætte ord på og forberede ham på, hvad det er der skal ske, hvad I skal.
Og du skal også forberede ham, når han skal vaskes. Det er enormt ubehageligt at få en bruser hen over hovedet, når og hvis man ikke er forberedt på det. Han føler at han bliver kvalt og hvis han har oplevet det et par gange, så er han skrækslagen over at få bad. Her vil det ikke være nok at forberede ham, her er du sandsynligvis nødt til at starte forfra og lade ham sidde i et babybadekar og så lade ham selv prøve stille og roligt at hælde lidt vand på sin krop. F.eks. ...
... med en lille vandkande - lidt på armene, lidt på maven og slet ikke på håret eller i hovedet de første mange gange. Og i takt med at han bliver mere og mere fortrolig med vandet og igen er tryg ved det at få bad så kan i begynde at gøre håret lidt vådt og senere prøve med lidt sæbe. Det er nødt til at have sin tid, hvis man er så bange, som han lyder til at være og I er nødt til at starte forfra med masser af tålmodighed.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg ved ikke hvordan jeres dreng generelt har det med berøring, høje lyde (der kan være mange høje lyde forbundet med at skulle i bad og vandet kommer ud af bruseren) osv. Hvis I oplever at han generelt ikke bryder sig særlig meget om at blive kærtegnet, hvis I oplever at han ikke bryder sig om at have klister på fingrene, hvis han irriteres voldsomt over syningerne i sine strømper, irriteres af vaskemærkerne i sit tøj osv. så har jeres dreng måske et lidt umodent sansesystem. Så registrerer hans følesans i højere grad og reagerer mere voldsomt, end I normalt ville forvente. Det kunne være tegn på at han har brug for lidt sansemotorisk træning og der er både ergoterapeuter og fysioterapeuter der er uddannet i netop dette. Bare en tanke, som I også kan tage med jer ... :)
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.