Annonce

Annonce

Svar: Renlighed - er gået tilbage til easy-up, er det smart?


13. januar 2012

Kategori:
Alder:
3 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Camilla

Tak for dit brev og tillykke med 3 års fødselsdagen, - håber I havde en dejlig dag med alt hvad dertil hører :)

Som udgangspunkt er det fint at jeres datter har fået ble på igen. Det er ikke rart for hende at lave eller tisse i bukserne og hun bliver kold og våd af det og risikerer at blive syg. MEN, det lyder som om at hun næsten har fået en opfattelse af at hun så ikke længere behøver bruge toilettet og "bare skal tisse i bleen" og det er en dårlig idé ...

Jeres datter har været renlig og hun har fysiologisk haft fornemmelse for hvornår hun skulle tisse og hvad det ville sige at have afføringstrang. Det har været interessant og spændende i starten og I har alle været meget opmærksomme på det og nu er det blevet hverdag og det er ikke så sjovt mere. Stadig sidder det ikke på rygmarven, at hun skal gå på toilettet og derfor gør hun det ikke. Det skal hun hjælpes med.

Hun bliver naturligt optaget af en leg, hun "glemmer" at hun skal tisse eller overhører sin tissetrang og pludselig så går det galt. Det er ofte også sådan at når børn leger sammen, så har de ikke overskud til at nogen går ud af legen for at gå på toilettet. Jeres datter er for lille til at kunne sige "jeg skal lige tisse, så kommer jeg igen" og de andre børn er også for små til at kunne forstå, at hvis hun går, så er hun stadig med i legen, når hun kommer tilbage. De vil have en oplevelse at at hun jo gik og dermed ikke ...


Annonce

... ville være med i legen mere. Det gør at mange børn holder sig, fordi de ellers ikke er med i legen og ja - så går det galt.

Jeres datter skal hjælpes til at komme på toilettet og bleen skal kun bruges som en ekstra sikkerhed. Det er og skal være en succes af have en tør ble! Jeres datter skal have faste toilettider og I skal tage hende i hånden og sige "kom vi går lige ud og tisser inden vi kører" og så gør I det. Det står ikke til diskussion, sådan er reglen får både børn og voksne, - vi tisser inden vi kører hjemmefra.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Også i vuggestuen skal pædagogerne hjælpe hende. Det er ikke nok at sige "du skal lige gå ud og tisse, inden du løber ud og leger" for så springer hun sandsynligvis over. Hun skal tages i hånden og følges til toilettet og hjælpes med at få det gjort. Stille og roligt, som en naturlig regel, der i øvrigt gælder alle børn. Og hun skal naturligvis som de andre børn, hjælpes til at lære at man godt kan gå på toilettet og at man godt kan afbryde en leg og så komme tilbage og være med i legen igen.

Det er som sagt ikke meningen at hun skal tisse og lave i bleen. Hun skal bruge toilettet og hjælpes til det - bleen skal fungerer som en ekstra sikkerhed og det er en succesoplevelse, hvis bleen er tør og det lykkes at nå toilettet. Det er også helt okay, hvis hun har lavet i bleen, så var det jo godt at hun havde den på og så prøver I at nå det næste gang ... :)

Rigtig meget held og lykke med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce