Brev:
Spisevaner hos 4 årig
Hej Helen.
Så er jeg på banen igen :0).
Denne gang gælder det vores datter Mathilde på snart 4 år. Hun spiser ikke ret meget i løbet af dagen synes vi ikke, og hvert måltid bliver lidt en kamp.
Hun har altid haft en sparsom appetit, selv da hun var ganske spæd og fik flaske var hun småt spisende.
Nu er hun snart 4 år og vejer ca 14-15 kilo.
Det der er frustrerende er, at vi daglig kæmper med at få hende til at spise. Hun tager få bider og siger så hun ikke kan have mere. Hun får langt hen af vejen lov til at bestemme hvad hun gerne vil have til morgenmad og hvilken slags pålæg hun vil have med i madpakken. Når hun kommer hjem fra børnehaven vil hun gerne spise og her får hun så bolle, youghurt o.l. Ikke kager osv. Vi prøver at minimere alt for meget om eftermiddagen så hun har appetit til aftensmaden.
Vi laver stort set altid mad hun kan lide og får vi noget specielt koger jeg lidt pasta eller rugbrød.
Hun får ikke noget før sengetid.
Når hun til aftensmad siger hun ikke kan spise mere, tager jeg lidt kartofler, ris eller pasta fra og lidt kød og siger at den lille portion skal hun spise inden hun går fra bordet. Det lykkes som regel at få hende til at spise det, men ikke altid.
Hendes dagsrytme ser ...
... sådan ud:
Morgen mad ca. 7.30:
Spørger hvad hun vil have, som regel bolle med lidt honning på. Her spiser hun sjældent mere end en halv stykke og får desuden lidt æblejuice med dansk vand i.
Madpakke er:
2 halve boller med lever postej og enten snack peber eller små tomater med og i frugtposen er der 1 stk frugt og grov kiks eller rosiner.
( hun kommer tit hjem med en madpakke hvor kun den ene halve er spist og vi har også oplevet at der nærmest kun er spist et par bider)
Eftermiddag:
Rest madpakke eller tilbud om andet og vand/ danskvand.
Aftensmad: knap 1 dl pasta, 1 kartoffel og lidt kød.
Om fredagen er hun nem at få noget i, da hun ellers ikke får fredags snoller, men jeg synes det er rigtig træls at bruge det for at hun spiser noget.
Jeg tænker også om det er bedre vi lader hende være og ikke presser hende med det mad, men igen hvis vi ikke presser lidt på så får hun slet ikke noget.
Hun er jo en meget aktiv børnehave pige så der må sørme skulle lidt mere "brændstof" på motoren.
Håber du kan give mig lidt råd til hvordan vi kan arbejde med Mathilde så hun får lidt mere i maven eller også får fokus på noget andet, så hun selv begynder at få interesse for maden.
Med venlig hilsen
Charlotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.
4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd
Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!