Annonce

Annonce

Svar: Sønvproblem


8. januar 2012

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Isabellas mor

Som jeg læser dit brev, så har Isabella lært at sidde op, når hun skal falde i søvn og hun lyder også til at falde i søvn mere eller mindre i dine arme. Det har naturligt være rart for hende at være siddende, fordi trykket i ørerne så har været mindre og hun har derved haft mindre smerter og har sovet bedre. Og samtidig er det jo super dejligt at være dig nær .. :)

I kan naturligvis godt gør det du har overvejet - putte hende i seng og så blive ved med at holde fast i at nu er det der hun ligger og der hun skal falde i søvn. Men det bliver ikke uden gråd og voldsomme protester og det er måske heller ikke helt rimeligt, når hun jo har fået lov til at være i favn tidligere. Hun forstår jo ikke, hvorfor det pludselig skal være anderledes ..

Jeg tænker derfor at det kunne være en rigtig god idé at prøve noget andet og at gøre det i etaper ..

I kan overveje om det er vigtigst for jer at hun lærer at sove i eget værelse allerede nu eller om hun skal lære dette senere.

Overgangen fra at komme fra jeres favn og ned i egen seng er stor. Jeg forestiller mig derfor at du til at begynde med kunne sætte dig med hende i jeres seng i soveværelset eller på en stor madras på gulvet på hendes værelse. Hun skal sidde ved siden af dig, med dynen omkring sig og I sætter jer og læser en godnathistorie.

Herfra skal hun så stille og ...


Annonce

... roligt lære at lægge sig ned, så hun ligger ved siden af dig, du læser stadig godnathistorie, men hun lærer stille og roligt at ligge ned, når hun skal falde i søvn.

Hun kan puttes i sin egen seng i soveværelset, evt. koblet til jeres seng, hvor tremmerne fjernes fra den ene side, så når hun har lært at sove ved siden af dig og ligger fint der med godnathistorien og finder ro, så skal hun puttes i egen seng, hvor du så stadig sidder ved siden af hende. Og når hun kan sove i egen seng, så flyttes hun på værelset.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Eller I kan starte allerede nu med at være på værelset, på en stor madras på gulvet. I princippet gøre det samme, starter med at sidde med hende, dynen omkring, putte og give nærhed og læse historie og stille og roligt gå over til at hun ligger ved siden af dig og lærer at falde i søvn liggende. Og så derfra lære at sove i egen seng, med dig ved sin side. Fordelen ved dette er at hun lærer at sove på sit værelse og forbinder værelset med stedet, hvor hun kan falde i søvn. Inden næste skridt så er hendes seng.

De fleste børn vil i 2 ½ til 3 års alderen have behov for en åben seng og det giver jer på sigt netop mulighed for at bibeholde et ritual, hvor I sidder ved siden af hende og læser historie når hun skal sove. Og hvor hun naturligt falder trygt i søvn i sin seng.

Håber du kan bruge disse tanker videre - fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...

Læs mere i Babylex

Frugtmos og børn

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annonce