Annonce

Annonce

Svar: Hvordan putter vi om aftenen og natten?


7. januar 2012

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Appelone

Tak for dit brev og velkommen til :) dejligt at høre at du har læst min bog om børn og søvn og at du kan se at det jeg skriver passer ... :) Det lyder også som om at jeres dage går fint og at rytmen om dagen fungerer godt.

Jeres datter her som du har læst en alder lige nu, hvor hun naturligt er meget vågen om aftenen og søger jer rigtig meget. Hun har brug for at være med, brug for at være aktiv, vågen, opleve. Nogle gange skal I pludre, lege lidt og andre gange skal hun bare have lov til at kikke og bare være i nærheden. Hun vil søge brystet ofte, dette fordi din mælk om aftenen er meget koncentreret og det betyder at hun ved at spise hos dig meget hyppigt, får små mængder koncentreret mælk og dermed ekstra mæthed til at kunne sove, når hun så puttes til natten - og ja det kan sagtens være at det først er kl 22 .. når I voksne går i seng og det er helt okay :)

I skal medtænke at hun måske er ved at være så stor nu at hun har brug for at få mælkemængden sat lidt op. Det kan derfor være en rigtig god idé at arbejde på at hun om dagen tilbydes mælk fra begge bryster imellem sine lure. Det vil være fint at du ammer fra det ene bryst når hun vågner af en lur og derefter leger I, pludrer I osv. og så skifter du hende, putter hende evt. i voksiposen og ammer hende så fra modsatte bryst. Det kan være en fordel at amme hende efter hun er puttet i voksiposen, fordi det hjælper hende til at koble bedre fra overfor omverdenen og alt hvad der sker, med den alder hun har lige nu.

Det er en god idé, hvis hun kan sove i sin egen seng. Evt. koblet til jeres seng. Det kan være en idé at tage tremmerne af den ene side af tremmesengen og sætte hendes og din seng sammen, så de står ved siden af ...


Annonce

... hinanden. Det kan lære hende at være i egen seng og du har samtidig mulighed for at lægge en hånd på hende, berolige og kærtegne, uden at du behøver stige ud af din seng.

Du skriver at du har forsøgt at ligge ned og amme og at det ikke rigtig fungerer. Nogle gange fungerer det bare ikke og så er det sådan, men det kan faktisk være en god idé .. Hvis du har et stort blødt bryst og problemet er at brystet borer sig ned i madrassen og hun derfor ikke kan få ordentligt fat, så kan det være en idé at lægge en stofble ind under brystet, for at løfte det lidt op ...

Når du har ammet hende, kan du trække dig væk fra hende eller stille forsøge at skubbe hende over i hendes seng, så hun ikke bliver løftet eller båret for meget rundt, men nærmest får lov til at sove videre der hvor hun er faldet i søvn. Du kan naturligvis også amme siddende og så lægge hende over. Prøv at flytte hende fra din favn inden hun falder helt i søvn, så hun lige registrerer hvor hun bliver lagt med tydeligt er træt nok til at sove videre, med dine hænder og nærhed.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Ekstra mælk i løbet af dagen, svøbe hende i voksiposen eller i dyne eller måske et gammeldags svøb (afhænger af hvor fysisk stor hun er blevet) og så blive flyttet forsigtigt fra favn og ned i sengen, hvor hun skal sove - godt fyldt op med mælk i maven. Overgangsklud med fra amningen og ned i seng, evt en sut .. og så hjælp til at blive lullet videre i søvnen med beroligende hænder.

Måske kan du også gøre det at du ammer hende rigtig godt og derefter giver hende til far, for at se om han kan få hende til at falde til ro og sove evt. med en sut og overgangsklud. Far dufter ikke af mælk og kan derfor godt have en beroligende virkning på hende ...

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce