Svar: Sengetid aften
Kære Camilla
Dejligt at høre at du har min bog om børn og søvn og rigtig dejligt at det er din "bibel" på natbordet :) Så behøver jeg ikke starte helt fra Adam og Eva i min forklaring ...
Jeg kunne forestille mig at jeres dreng lige nu er meget vågen og urolig om aftenen og har svært ved at overgive sig til søvnen, fordi han har brug for at få sat din mælkemængde lidt op. Han er sandsynligvis rent fysisk ved at være så stor, at han har behov for mere mælk og han er sandsynligvis også så opmærksom på verden og på at opleve i løbet af dagen, at han der "slatspiser" lidt og ikke bliver fyldt helt godt nok op. Jeg kunne derfor godt forestille mig, at du, hvis du forsøgte at amme ham mere i løbet af dagen, ville mærke en forskel om aftenen.
Det vil være rigtig godt, hvis du kunne amme ham fra begge bryster mellem hver lur, både for at øge din mælkemængde og for at sikre ham lidt ekstra mælk. Du kan med fordel gøre det, at du ammer fra det ene bryst, når han vågner af en lur. Herefter skal I lege, pludre, være aktive og han skal stimuleres rigtig godt både mentalt og motorisk og så skal han skiftes - og så skal han ammes fra modsatte bryst, inden du så putter ham igen.
Det vil også være helt okay, hvis du om aftenen lægger dig ...
... med ham og ammer ham i søvn - i jeres seng. Nedrullede gardiner, køligt soveværelse, dæmpet belysning - det vil hjælpe ham til at koble fra og overgive sig til søvnen og det kan være med til at gøre at han sover videre og ikke vågner op efter kort tid. Han har sandsynligvis behov for at blive puttet ca. 21.30 som du fornemmer, når han har sovet mellem 18-19. Det vil være sandsynligt at han skal sove efter ca. 2 ½ - 3 timers vågenhed.
Han skal sandsynligvis ikke puttes meget før, da han sover sidste lur som en tidlig aftenlur - men i takt med at han bliver ældre og denne lur ligger tidligere og tidligere, så vil han naturligt også kunne blive puttet tidligere om aftenen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der vil naturligt kunne være aftener, hvor han er rigtig træt og har brug for at sove mere og hvor du godt kan prøve at lægge dig med ham og amme ham i søvn allerede kl 20-20.30, simpelthen fordi der er sket meget den dag og hans søvnbehov derfor er øget. Det vil også være helt fint og det må du gerne gøre. Du kan amme ham igen inden du selv går i seng og så flytte ham over i egen seng, når du skal sove, hvor han så kan starte natten lidt for sig selv og du også kan få lidt gode sammenhængende timer :)
Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.