Annonce

Annonce

Brev:

Sovevaner og lidt mere


5. januar 2012

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Sovevaner og lidt mere

Hej Helen

Vi har to sovevaner som vi ønsker at ændre på for vores søn på knap 18 mdr.

Når han skal lægges i seng (19-tiden), skal vi sidde hos ham indtil han sover. Det kan tage fra 5 - 30 min. Han vil gerne have kys og kram flere gange men så lægger han sig til at sove. Hvis han ikke er faldet i dyb søvn når vi går fra hans værelse, registerer han det straks og begynder at græde. Vi har tidligere (det første år) kunnet ligge ham i hans seng og så gå uden problemer men det er som sagt slut.

Har du et godt råd til hvordan vi kan putte ham selvfølgelig med de kys og kram han har behov for men så gå fra værelset og så falder han selv til ro? Vi kan ikke bære når han græder og vi ved jo at det er fordi han ønsker vores tryghed og det skal han få, men vi tænker at vi må kunne øve en ny vane så han til sidst bliver tryg ved at falde i søvn uden vi er tilstede i værelset.

Den anden sovevane som vi gerne vil ændre er at han hver nat vågner og vil kun sove videre hos os. For et par måneder siden havde han dog flere dage hvor han sov hele natten i sin egen seng, men det ...


Annonce

... var kort tid og nu vil han sove hos os igen. Vi synes det er rigtig dejligt at han sover i vores seng, men da han skal være storebror til sommer vil vi gerne vænne ham til at vågne i sin egen seng, så han får en god nattesøvn.

Mit sidste spørgsmål relaterer sig til en engelsk bog "The contented baby" skrevet af Gina Ford. Vi synes den hjalp os til nogle gode rutiner i starten, men der er nogle af hendes metoder som vi ikke bryder os om og derfor ikke brugte. Eksempelvis anbefaler hun at hvis barnet begynder at græde når det er lagt i seng så skal man lade det græde i 5 min før man går ind og giver tryghed. Så skal man gå igen og give det 5 min osv.. Vi synes 5 min. er alt for lang tid, men er det en metode du kan anbefale?

En anden metode er at for at sikre at barnet sover det meste af natten, så skal det ikke sove for længe om dagen og det betyder at hun anbefaler at man vækker barnet på bestemte tidspunkter, så barnet ikke sover for længe. Vi synes det virker helt forkert at vække et sovende barn og vil høre dig om det er en metode du anbefaler?

Venlig hilsen
Heidi

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.

16 måneder - tryghedssøgende

Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.

Kun far kan putte - og det tager +1 time.

Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex

Lus hos børn

Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.

2. Så kommer du en god portion balsam...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce