Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove uden bryst i munden


16. december 2011

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Vil ikke sove uden bryst i munden

Kære Helen.

Vi har en søn på 5 mdr., som er en frisk og glad (og temperamentsfuld (-: ) lille dreng, som altid charmerer sig ind på sine omgivelser.

Vi er for 14 dage siden begyndt at give ham lidt risgrød midt på dagen, og han elsker det, men det udgør endnu ikke et helt måltid. Han har aldrig været så god til at sove selv (f.eks. skal barnevognen helst vippes lidt, og han ville aldrig bare kunne lægge sig til at sove på legetæppet, hvis han blev træt). Men han er efter en del træning blevet god til at sove i barnevognen i løbet af dagen - 1,5 time om formiddagen, 1,5 time til middag og 1 time om eftermiddagen, og det kræver som sagt blot, at vi vipper lidt med vognen. Dette er dog helt ok. Det generer os ikke. Da han var helt lille, lå han for det meste og sov på os i løbet af dagen, så han er helt sikkert et barn, der har haft brug for meget tryghed.

Vores problem er, at han kun vil sove om aftenen/natten med brystet i munden (Han sover imellem os i dobbeltsengen, hvilket er fint nok.) Vi vil imidlertid meget gerne lære ham at sove selv uden brystet i munden, da vi, mor og far, ikke har noget tid alene sammen, da mor er nødt til at gå i seng, når vores søn er træt (Og hun kan ikke trække brystet ud, når han sover, og forlade sengen – enten vågner han med det samme, ellers søger han efter brystet efter et kvarter, og når det pludselig er væk, bliver han selvfølgelig hysterisk).

Vi prøvede for ca. tre uger siden at svøbe ham og så putte ham i tremmesengen. Når han så græd for meget, tog vi ham op, fik ham til at falde til ro og prøvede på at lægge ham igen. Som regel blev han hysterisk, inden han ramte madrassen. Efter en uge med 3 timers gråd hver aften og en søn, der var så hæs, at han næsten ikke kunne græde, droppede vi det igen.

Vi har også forsøgt, at mor sover i stram T-shirt, at han sover ved siden af far, at lirke brystvorten ud lige inden han falder i søvn, osv. Synes snart vi har prøvet alt. Alt ender med en meget ked lille dreng. Det skal lige siges, at han hverken bruger sut eller flaske, så en sut kan ikke erstatte brystet. Ej heller er han tilfreds med en sutteklud eller lignende. Så hvordan lærer vi ham at sove ...


Annonce

... uden at have brystet i munden om natten? Vi skifter ham minimum 1 gang hver nat. Dette sker vel formentlig også som følge af, at han har brystet i munden hele natten og derfor spiser mere end han behøver??

Han har i de sidste tre måneder haft blod i afføringen og har været igennem en kikkertundersøgelse og fået taget en masse prøver, men lægerne er fuldstændig på bar bund. De kan kun se, at der er en masse små blærer på tyktarmen. De kan blot sige, at han ikke har nogle af de kendte og mest farlige infektioner, og at det bedste for ham er, at betændelsestilstanden forsvinder af sig selv. Han tager fint på og trives og lader ikke til at have ondt, så de er ikke så nervøse for det, og umiddelbart har det ikke noget at gøre med vores ammeproblem, men nu ved du det.

Vores egen sundhedsplejerske er ikke helt så god, som vi havde håbet på, så det er ikke mange oplysninger, vi får af hende, men vi vil jo gerne hjælpe ham i sin udvikling og er ikke helt sikre på, hvordan vi bør udfordre ham (udover at lægge ham på maven mest muligt i de vågne timer). Har du nogen gode øvelser, som vi bør lave med ham for at være sikre på, at han kan følge med fysisk?

Vores dag ser ca. sådan ud, hvis det skulle være relevant:

8.00 – 8.30 Vågner og ligger og hygger i sengen.
8.30 – 9.00 Tøj på, lege med mor og far.
9.00 – 10.30 Ammes, formiddagslur.
10.30 – 12.30 Hygge (enten på legetæppe eller i mors/fars arme).
12.30 – 14.00 Ammes, middagslur.
14.15 – 14.30 Grød efterfulgt af amning.
14.30 – 16.30 Hygge (enten på legetæppe eller i mors/fars arme).
16.30 – 17.30 Amning til at falde til ro på (her spiser han kun meget lidt), eftermiddagslur.
17.30 – 19.30 Hygge (enten på legetæppe eller i mors/fars arme).
19.30 – 20.00 Nattøj på, læse godnathistorie i sengen mens han sidder med sin tandbørste.
20.15 – 21.00 Ammes (falder i søvn med bryst i munden).
21.00 – 21.30 Vågner og er helt frisk og glad.
21.30 – 8.00 Amning til at falde til ro på (Falder i søvn med bryst i munden og sover til næste morgen med brystet i munden, dog afbrudt af 1 eller 2 bleskift).

Vi håber, at du kan hjælpe os. God jul!

Med venlig hilsen
forældrene til et brystbarn med stort b.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Vække for drømmeflaske?

Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce