Annonce

Annonce

Svar: Ammestop ifm. barn nr 2


12. december 2011

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Når man er gravid og ammer, så vil mælken ofte ændre sig. Den vil ændre sig i smag og i indhold - og det betyder at det ældste barn nogle gange af sig selv vil vælge brystet fra i takt med at graviditeten skrider frem, simpelthen fordi mælken er anderledes og smager anderledes, end barnet er vant til ... :)

Nogle gange vil det ældste barn dog stadig kunne blive ammet samtidig med den lille ny - men mælken vil altså normalt tilpasse sig det lille barns behov. Den ældste vil derfor få en lidt anerledes sammensat mælk og dermed også federe mælk end det er vant til. Her skal man medtænke at den ældste jo normalt ikke vil få bryst mere end en gang i døgnet, hvor den yngste skal have bryst måske 8 gange på et døgn og det ældste barn kan fint få den mælk, der nu er - selvom mælken som udgangspunkt er tilpasset den yngste.

Det er korrekt at man skal være særligt opmærksom, hvis man har mange plukveer i sin graviditet eller er i risiko for at føde for tidligt - så bør man som udgangspunkt ikke amme, når man er gravid. Stimuleringen af brysterne kan være med til at sætte fødslen i gang.

Med hensyn til søskendejalousi, så er det naturligvis rigtigt at den ældste kan blive jaloux og at det kan være svært at se mor sidde og være tæt, intim med en lille baby. Hvis begge børn ammes, så vil den ældste måske nogle gange søge brystet lidt ekstra, for "også at være med", men modsat, så vil den ældste måske også nogle gange have brug for at adskille sig og vise "jeg er den store" og derfor afvise brystet, fordi det hører mere en baby til. Det er forskelligt, hvordan ...


Annonce

... børn reagerer.

Der er intet i vejen for og faktisk er det en rigtig god idé at man gør amningen til en hyggesituation for begge børn, også selvom det kun er den lille der ammes. Du kan lægge til i tvillingestilling, så den lille ligger i din arm og ud til den ene side og storesøster kan så sidde på din anden side og I kan sidde og læse en bog imens. Det vil være rigtig dejligt for den ældste at kunne være en del af amningen på denne måde og netop vigtigt at kunne udnytte, når mor sidder der, for der sidder du jo længe og det er dejligt at vide, hvor man har dig .. :)

Hvis jeres datter selv vælger brystet fra, så skal hun have lov til det og du skal støtte hende i at det er okay. Det er vigtigt ikke at holde hende fast i en "baby-rolle", hvis hun selv viser behov for at vise dig, at hun er den store pige, hvis hun selv viser behov for at adskille sig fra den lille baby på denne måde, så skal hun have lov til det. Modsat, hvis hun gerne vil smage og gerne vil prøve, så skal du naturligvis også give hende lov til det.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Der er ingen faste regler og børn reagere som sagt forskelligt, men det er vigtigt at du lytter til din datter og det hun viser behov for - uanset om hun vil begynde at søge dig mere eller begynde at separere sig mere .. :)

Tilsidst vil jeg lige kort nævne, at det er dejligt at far er kommet lidt mere på banen med putning og flaske, men I skal være obs på, at flasken stille og roligt skal væk med den alder jeres datter har nu. I stedet kan hun få lidt mælk af en kop ...

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Rigtig glædelig jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.

De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annonce