Svar: Vågner kl 5
Kære Lea
Ronja er stadig så lille, at det ikke rigtig nytter så meget, at begynde at regulere på hendes rytme. I hvert fald risikerer du at sætte en masse i værk for at det fungerer kortvarigt og så falder I tilbage i samme tidlige morgenrytme igen ...
Dertil kommer at Ronja umiddelbart lyder til at trives og umiddelbart lyder til at sove godt. Hun sover samlet ca 3-3½ time om dagen og om natten sover hun fra 19.30 til mellem 4.30-6 altså mellem 9-10 ½ time. De fleste børn vil i denne alder have brug for gennemsnitligt at sove ca 14 timer i døgnet og hvis hun sover fra 19.30-06 og sover 3 ½ time om dagen, så sover hun præcis dette.
Så ja - de dage, hvor hun så sover mindre, er det helt naturligt at hun virker mere træt og også til at mangle søvn, men her kommer hendes alder og udvikling også ind i billedet og det er naturligt at hun sover mere uroligt, drømmer mere og har brug for at mærke jer og søger ekstra fysisk kontakt, både når hun skal sove ...
... og også i løbet af natten og hen mod morgenstunden.
Det lyder for mig som om at tiden skal arbejde lidt for jer og det bedste du kan gøre er netop at tage hende ind til dig, og lade hende sove videre sammen med jer voksne, så hun kan mærke jer og får den ekstra tryghed og nærhed. Hold fast i at hun så vidt muligt skal sove i egen seng og forbinde sengen med stedet, hvor hun falder i søvn, men lad hende komme ind og sove videre hos jer om morgenen og hjælp hende på den måde til at sove lidt videre og få den ekstra time eller to, som hun naturligt behøver.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Forsøg også at holde fast i en nogenlunde fast rytme dagen igennem, hvor hun står op, puttes, spiser, leger osv. og puttes til fast tid om aftenen. Jo mere fast rytme og fast struktur, jo mere vil I påvirke hendes indre ur og dermed også lære hende, hvornår hun skal være vågen og hvornår hun skal sove :)
Håber du kan bruge dette videre og at det giver lidt ro med på vejen :)
Fortsat held og lykke! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.