Brev:
Grønne bleer
Kære Helen.
Vores datter er 4 mdr. og bliver ammet fuldt. Hun har haft grønne bleer stort set uafbrudt siden fødslen. Vi nåede lige at opleve et par dage med "remoulade-bleer" i løbet af de første 14 dage, inden de skiftede farve. Dette skete samtidig med, at hun havde maveknep og græd meget - dog oftest kun eftermiddag og aften.
Vi henvendte os til lægen adskillige gange, men hver gang med den samme forklaring om, at nogle babyer blot har sværere ved at fordøje mælken, og at det ville blive bedre, når hun var igennem de første tre måneder. Og i øvrigt sagde lægen, at så længe vores datter ellers trivedes, tog fint på og ikke havde feber, så "var grønne bleer ikke farlige".
Vi væbnede os med tålmodighed, men da maveknebene fortsatte, tog vi andre midler i brug og startede hos kiropraktor, da hun var 5 uger. Siden har vi gået til behandlinger jævnligt og i et yderligere forsøg på at komme de grønne bleer til livs, har vi igennem længere tid givet hende probiotiske dråber, BioGaya, giver hende massage og jeg har droppet alle former for mælkeprodukter i min kost for at sænke laktoseindholdet i brystmælken. Som en sidste ting har vi stoppet med d-dråber (multitabs) i tre dage for at se, om det havde en effekt - det havde det ikke.
Effekten af en eller flere af de ovenstående indsatser har dog ...
... heldigvis været, at vi har en meget gladere datter uden mavekneb, som helt klart trives, men som ikke længere tager så meget på i vægt og vigtigst - de grønne bleer er der stadig :-(
Kun en kort periode på et par uger var de mere gule (omkring 3 mdr.'s alderen), men så var vi hurtigt tilbage til den grønne farve igen. Dette skete samtidig med, at hun begyndte at "kræve mere mad", hvor jeg opjusterede min mælkeproduktion.
Derudover kan jeg fortælle, at i starten var ammeseancerne lange, men den seneste måned, kan hun spise på 3-10 min i løbet af dagen (længere om aftenen) og bliver sur, hvis jeg lægger hende til igen. Her tænker jeg, at hun ofte får mest af formælken, men det skal siges, at jeg lægger hende til samme bryst 2-3 gange (dog med lange pauser indimellem).
Problemet er, at vi simpelthen ikke forstår, hvorfor de grønne bleer forsat er der. Og nu har hun så været forkølet (for anden gang) i 3 uger, så vi er også bekymrede for, om dette kan være et udtryk for et ringe immunforsvar, da hun ikke optager tilstrækkelige næringsstoffer fra mælken pga. den dårlige fordøjelse.
Vi håber, du kan hjælpe os med at løse gåden om de grønne bleer og vil give os dit bud på, hvordan vi kan hjælpe vores datter til en sundere fordøjelse - og måske et bedre immunforsvar.
På forhånd mange tak ! :-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig