Annonce

Annonce

Svar: Dagpleje og selvstændighed


29. november 2011

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære du

Ja, det er så hårdt, når man mærker børnene løsrive sig. Det er rigtig svært og noget vi skal vænne os til som mødre og det bliver kun mere og mere de næste mange år ... Heldigvis, så er der også perioder, hvor de naturligt vil søge os ekstra meget og tydeligt vise brug for os og vi skal prøve at nyde, når de gør begge dele :)

Som forældre skal vi ruste vores børn til at møde verden og alle de udfordringer verden giver. Det er både alt det positive og dejlige, men også alle de gange, hvor verden er overvældende og svær og hvor vi står i situationer, som vi ikke rigtigt ved, hvad vi skal gøre ved. Der er et bånd mellem forældre og barn og faktisk er det nok ikke bare et bånd, men måske en elastik. I hvert fald skal elastikken nogle gange strækkes og andre gange strammes lidt - vi skal strække den, når barnet har brug for at gøre ting selv, prøv af, øve sin selvstændighed, lære af egne erfaringer og vi skal stramme den, når vi som voksne alligevel ved bedst. Børn kan have lyst til meget, men vi ved, hvad de har behov for og vi skal slække og stramme elastikken ud fra dette og naturligvis stadig med kærlighed til barnet :)

Børn er konstant i udvikling og udvikler sig på rigtig mange områder. Og hvert område udvikles forskelligt og ofte i spring. Og det er især når vi oplever disse spring at vi føler os rådvilde og usikre, for det er rigtig svært at finde balancen mellem at være der og også at give slip.

Jeg tror ikke der findes en bestemt og en perfekt forældrerolle. Vi gør alle det bedste vi kan og vi ønsker alle det bedste for vores børn. Og vores børn er også forskellige, så de har også brug for noget forskelligt. Og det gør ikke noget at børn ...


Annonce

... nogle gange mærker at vi kan blive kede af det og at vi også savner dem, når vi ikke er sammen. Det er helt okay. Man kan naturligvis sige, at når jeres dreng er så lille som han er, så er det rigtig vigtigt at du ikke lader dig mærke med, at du har svært ved at slippe ham og svært ved at se at han løber ind til de andre, fordi han jo også har det svært, men øver sig i at slippe og hvis han ser du er ked af det, så vil han naturligt blive påvirket af dig og det ...

Men du må stadig gerne give ham et stort knus, og kramme ham rigtig meget, når I ses og sige "moar har savnet dig!" og kysse ham osv. så han mærker dig og mærker, hvor meget du vil ham. Faktisk har han netop brug for dette, for at kunne slippe dig og prøve at udforske verden på egen hånd.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er netop fordi du har givet ham masser af fysisk kontakt, nærhed og omsorg, at han nu er i stand til at møde verden mere og mere selvstændigt. Han har stadig brug for at have dig som sin sikre base, han har brug for at vide at du er der, står bag ved ham og at han altid kan komme til dig, når og hvis han har det svært, men netop dette er med til at han kan, så du skal også prøve at se det som noget positivt og som et sundhedstegn, at han nu forsøger mere og mere selv.

Løsrivelse og adskillelse er en nødvendig del af barnets udvikling. Børn er nødt til at søge adskillelse fra deres forældre, og de gør det løbende og i forskellige situationer. Men du har stadig rigtig stor betydning og han kan kun øve dette, når han har dig og ved at du er der stadigvæk - på den måde er han afhængig af dig :)

Jeg håber du kan bruge mine tanker videre og ja - du er bestemt ikke den eneste mor, der synes det er svært :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce