Svar: Søvnbehov og mange små opvågninger
Hej med jer
Nogle børn sover meget og andre sover mindre. Og når jeg og andre angiver børns søvnbehov, så er der altid tale om et gennesnit og jeres datter hører sandsynligvis til de børn, der sover lidt mindre end gennemsnittet - og det er okay :)
Hun sover ca 12 timer i døgnet og det er helt fint.
Når børn vågner med skrig og stadig virker lidt sovende, så er det ofte fordi de vågner direkte fra den dybe søvn. Det er sådan, at når vi sover, så skifter vores søvn imellem forskellige faser, hvor vi sover let, sover dybere og dybere og meget dybt og sover lettere igen. Og ind imellem disse bølger af let og dyb søvn, sover vi så drømmesøvn.
Nogle børn vågner direkte fra den dybe søvn og når det sker, så vågner de ofte med skrig. Det ses ofte hos små børn og det er helt normalt. Man kan som I også forsøger nogle gange prøve at få barnet til at sove videre, ...
... men ofte lykkes det ikke og det bedste I kan gøre er at være der, tale beroligende til hende, vise hende at alt er okay og så vågner hun helt op, kikker på jer, ler og er atter glad og tilfreds :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan også være en god idé at overveje om hun kan have ondt. Smerter fra f.eks. ørerne vil kunne gøre at børn vågner med skrig og vil ofte gøre at barnet vågner mange gange i løbet af natten. Når barnet tages op, så holder gråden op, barnet er glad igen, puttes og sover videre og når barnet har sovet lidt, så begynder barnet at græde igen. Det sker fordi trykket i ørerne stiger, når barnet ligger ned og når barnet så løftes op, beroliges osv. så falder trykket, smerten forsvider, barnet lægges ned og trykket øges igen, det gør ondt og barnet vågner atter ... Så måske er øreproblemer en forklaring hos jer.
Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.