Svar: Min datter vil ikke tage brystet, hvad gør jeg?
Kære Lene
Børn har omkring 12 ugers alderen det man kalder for appetitspring, hvilket betyder at de nu er ved at være så store at de har behov for ekstra mad. Ved at melde sig hyppigere, være mere urolige og grædende bliver de lagt mere til, hvorved der så kommer mere mælk.
Når barnet sutter tager det lidt tid før nedløbsrefleksen virker og mælken løber. Jeg kunne forestille mig, at din datter har været så sulten, at hun ikke har kunne vente på, at mælken skulle løbe. Samtidig har du så givet hende på flaske, hvor mælken løber hurtigere.
Det er hårdere og kræver mere energi fra din datters side at arbejde ved brystet. Nogle børn mestrer fint både at få bryst og flaske mens andre børn hurtigt vænner sig til flasken og på grund af det hårde arbejde så fravælger brystet.
Det kan godt være svært at få hende til at tage brystet igen og det kræver stor tålmodighed og ro fra din side. Hvis du fortsætter med udmalkning, så der er mælk at ...
... få, er det dog ikke umuligt.
Du kan være heldig at du til at begynde med kan give hende lidt mælk på flaske, så hun ikke er alt for sulten og derfor gerne vil tage brystet. Du kan også prøve at begynde med udmalkning, så mælken kommer godt igang med at løbe, hvorefter du lægger din datter til. Malkemaskinen har også den fordel at den hiver vorten langt frem, hvorved hun måske kan få fat uden brug af brik.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du har tendens til at amme i en bestemt stilling kan du med fordel forsøge at bryde mønsteret ved at bruge en anden stilling. Enten ligge dig ned med hende eller amme hende, hvor hun ligger placeret bagud under din arm,- det der kaldes indianer- eller tvillingestilling.
Hvis det går helt i koks, så fortsæt med at malke ud og giv hende flasken. Der er ingen idé i at I sidder og kæmper unødigt og bliver trætte og kede af det begge to. Det er jo trods alt stadig din mælk hun får.
Held og lykke med det. Håber du fik hurtigt nok svar.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.
Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!
Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.
Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!
De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.
Familien S