Svar: ADHD?
Kære bekymrede forældre
Jeres dreng er alt for lille til at man kan kan sætte en diagnose som ADHD på ham og der er ikke noget i det I fortæller, som lige nu får en masse advarselslamper til at blinke hos mig :)
Det er helt normalt at børn i jeres drengs alder rokker og virrer med hovedet. De gør det i løbet af dagen, når de øver sig i at kravle, de gør det også om natten. Det er faktisk mere normalt, at de gør det, end at de ikke gør det :) Man kalder det head-banging og head-rolling og det står normalt på i et par måneder og så falder der atter ro på igen.
Som forældre bliver man naturligt bekymret og man skal også sikre sig at barnet ikke kommer til skade. Det er vigtigt at jeres dreng ikke kan slå sig på hårde kanter, spidse hjørner eller lignende og faktisk kan det være udmærket at bruge en sengerand om natten i denne periode, så barnet ikke slår sig på sengen.
Børn rokker eller banker ofte deres hoved ind i sengen om natten, når de lige er faldet i søvn, og sover let søvn. Som regel stopper barnet med at rokke, når søvnen bliver dybere. Nogle børn gør det også hen på morgenstunden, lige inden de vågner op, men når barnet er fuldt vågen, stopper barnet igen.
Jeres dreng kan godt finde på at rokke ind mod jer, mod jeres brystkasse, når han f.eks. er træt og det er helt normalt. Nogle børn gør det også fordi de ...
... har brug for at blive holdt, brug for at føle sig omsluttet og tæt, brug for at blive tumlet med og brug for at blive leget lidt mere voldsomt med, så prøv også at tumle ham rigtig meget og giv ham masser af fysisk kontakt, for at se om det kan hjælpe :)
Der er en tendens til, at drenge banker hovedet mere, end piger gør, men i forhold til at stå og rokke med kroppen og at rulle med hovedet fra side til side, så er der ingen forskel på drenge og piger. De fleste forældre vil i øvrigt opleve, at deres barn opfører sig ”rokkende” – også om dagen. Når der for eksempel spilles musik, vil børn naturligt sidde og rokke med kroppen i takt til musikken.
Det ses også, at børn rokker særlig meget i de perioder, hvor tænderne bryder frem, hvor de lærer at stå og begynder at gå. Ofte har barnet disse rokkende bevægelser i dage til få uger, så stopper det igen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I kan læse mere om dette fænomen i min bog "Sådan får du dit barn til at sove".
Derudover så er børn forskellige og nogle børn er motorisk meget aktive, hvor andre sidder mere stille. Det er helt okay, at jeres dreng er en aktiv dreng og har lyst til at udforske verden mere og mere.
Hvis I er bekymrede, så tal med jeres læge omkring jeres bekymring. Altid hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt :)
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.