Brev:
Amning og afvænning
Hej Helen,
Vi er lykkelige forældre til vores datter på næsten 6 måneder, hun er meget glad, aktiv og bevæger sig næsten konstrant når hun er vågen. Hun vejer 7960g og måler 66cm.
Vi er bosat i udlandet og nyder godt af alle de hjælpsomme og informative internet sider og artikler, så tak for alle de mange gode artikler mm.
Det er dog svært at finde artikler der helt præcist passer på vores situation, så derfor nogle spørgsmål, som vi håber du kunne være sød og svare på:-)
Vores datter er blevet fuld ammet lige siden fødslen.
Hvad er din efaring ang. vores datters konstante bevægelse med arme og ben som hun har gjort lige siden hun var inde i maven og endtil nu? Hun sover dog ganske roligt om natten og om dagen uden at bevæge sig mere end andre børn.
Vi startede med at give vores datter grød efter 4 måneder, kun til middag, gradvis mere og mere. Hun spiser nu ca. 1 dl grød og bliver efterfølgende ammet. Typisk ser dagen således ud:
Amning kl 07:00
Sover kl 09:30 ca. 20-30 min
Grød og amning kl 11:00
Sover kl 12:00 ca. 1 time
Amning kl 14:30
Sover kl 15:30 ca 20–30 min
Amning kl 17:30
Flaske kl 19:00 50/50% brystmælk/NAN ca 260 ml ...
... total.
Bliver lagt i seng kl 20:00
Vågner som regel 1 gang i løbet af natten mellem kl 02:00 – 04:00 og bliver ammet. Sover dog nogle gange igennem til kl 07:00.
Vores spørgsmål går på hvordan du synes dagen ser ud og hvad du synes vores næste trin skal være?
Vi havde selv tænkt at starte op med grønsager i forbindelse med spisningen kl 17:00 og bibeholde efterfølgende amningen for en tid endnu. Flasken kl 19:00, der har vi tænkt os at reducer brystmælken gradvis med mere NAN så hun inden en uge kun får flaske med NAN før hun ligges til at sove.
Planen er at stoppe amning helt omkring midt-slut Dec når hun ca er 7 1/2 månede.
I hvilken rækkefølge synes du vi skal stoppe amningen? Første amning der erstattes helt med NAN bliver den kl 19:00, næste amning vi havde tænkt at erstatte med NAN er natte amningen. Dernæst havde vi tænkt at stoppe anmingen i række følgen: kl 14:30. kl 17:30, kl 11:00 og sidste amning kl 07:00. Hvad synes du om denne plan?
Et spørgsmål omkring brystmælk, hvordan er det efter din mening bedst og mest sikker med mindst risiko for brystbetændelse og smerter at reducer mælke produktionen?
Med venlig hilsen
Den engageret far og mand
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!