Annonce

Annonce

Svar: Udstationering i Sydamerika


12. november 2011

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Sanne

Tillykke med de nye jobmuligheder og rejsen til Sydamerika - når man sidder her i kolde Danmark, så lyder det som en fantastisk mulighed og som noget I skal få alt det bedste ud af :) Jeg er sikker på at det går super!

Det vigtigste er at I er sammen, har det godt og trives med at være, hvor I er. Jeres datter har brug for at mærke at I er der for hende, og så betyder det mindre, hvor i verden I befinder jer - hvis I har det godt, så har hun det også godt. Og netop det at du i starten vil være hjemme sammen med hende er rigtig godt. Hun vil kunne møde alt det nye med dig som sikker base. I vil kunne besøge nye steder, være hjemme, handle osv. som I plejer og i det tempo som du finder passende og netop når du er der for hende, så skal det nok gå.

Det vil være rigtig godt at hun får nogle af sine ting med sig, så hun føler sig hjemme med det samme - fordi sengen er der, bamsen, dynen, dukken osv. er med hende. Det vil være rigtig godt, hvis I kan pakke hendes ting ned som noget af det sidste og pakke hendes ting ud som noget af det første, når I når frem.

Turen derover bliver lang for jer alle og det er svært at sidde stille i en flyver i så mange timer. Det er dog rigtig godt at I har en mellemlanding undervejs, sørg for at hun der bliver rørt rigtig godt og får brugt sig selv motorisk, så hun har lettere ved at slappe af i kroppen og sidde stille, når I atter sidder i flyveren.

Op og især nedstigninger er hårde, fordi det kan gøre ondt i ørerne og hun kan stadig have svært ved at trykudligne med den alder hun har. Sørg for at hun får noget at sutte på og noget at drikke, da det kan hjælpe hende lidt. Man kan på apoteket købe en otovent ballon - som er en lille ballon man blæser op med næsen, hvorved der trykudlignes, men hun er sandsynligvis stadig for lille til at kunne finde ud af det ...

En lille rygsæk ...


Annonce

... til jeres datter, hvori hun kan have lidt legesager, vil være rigtig godt. Det er en god idé at give hende magnetiske ting - magnetisk tegnetavle og lignende, som ikke falder over alt. I kan tegne for hende og fortælle historier om det I tegner ... Små bøger er også en god idé, det kan være flapbøger, hvor der gemmer sig noget under flappen, som I kan tale om. Simple puslespil, hvor få brikker skal passe sammen - f.eks. hunden passe sammen med kødbenet, katten sammen med musen osv. kan være en idé. Lidt små overraskelser, små pakker, så der er noget nyt. Det kan anbefales at pakke tingene ind, så går der naturligt lidt tid med at få det ud af papiret ... Det kan være alt lige fra en lille pakke rosiner eller en mandarin - det tager lidt tid at spise disse ting og det er noget børn ofte godt kan lide.

Med hensyn til sprog, så vil Marie stadig tale tysk og dansk med jer derhjemme og det vil være rigtig godt at I bruger sproget som I plejer. Det 3. sprog vil hun få stille og roligt i takt med at I taler med andre, handler, hun starter i børnehave osv. Hendes modersmål er tysk og dansk og det vil fortsætte sådan, det 3. sprog får hun med som en ekstra gave :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det anbefales normalt at man som forældre søger for at sikre barnet et godt grundlag i eget sprog, altså forældrenes sprog, før man prøver at lære barnet et tredje sprog. Jeres datter er rigtig god til at tale og har det super som to-sproget og jeg forestiller mig at det 3. sprog vil komme til hende helt naturligt i takt med at hun begynder at lege med de lokale børn, som naturligt taler dette sprog og henvender sig til hende på deres sprog. Hun vil prøve at tilegne sig deres sprog, for at kommunikere og være en del af deres verden :)

Det bliver kun spændende at følge :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, at det giver lidt ro med på vejen og rigtig meget held og lykke! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce