Svar: Jeg er irriteret over måltiderne
Kære Janni
Jamen dog. Ved du hvad, vi kan jo alle samme køre lidt sur i det hele en gang imellem. Det gør os jo ikke til dårlige mødre, det hører jo bare med til at være menneske:o)
Der er nogle børn som kører lidt sur i skemaden i 7 mdr´s alderen og det hænger tit sammen med at de gerne selv vil deltage mere i måltidet. Jeg synes derfor I skal prøve at lade ham få noget lidt grovere kost. Det kan være et stykke kogt gulerod, som han kan sidde med i hånden, lidt brød i hånden osv. for at han selv deltager.
Nogle børn vil faktisk også i 7 mdr´s alderen kunne begynde at spise med en gaffel. I skal naturligvis hjælpe ham med at få maden på gaflen, men se om han langsomt kan få gaflen ført til munden.
Du skriver ikke hvor meget mere end 7 mdr han er og jeg ved jo ikke hvor motorisk han er med, men jeg synes umiddelbart ...
... at det er et forsøg værd.
Du må gerne tilbyde ham en lille portion A38 med frugtmos om eftermiddag. Men med den alder han har skal hovedindtaget af mælk fortsat være modermælk eller erstatning og han må gerne få 3/4 liter mælk dagligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan jo også øge ham i måltider, således at han får 2 grødmåltider og to måltider grøntsagsmos. Når han får grøntsagmos, så kan du jo prøve at lade nogle af grøntsagerne være i stykker, så han selv kan være lidt med, selv om han også får lidt med ske.
Når din søn er 8 mdr, så er hans tyggefunktion så god at du så småt kan begynde med små bløde rugbrødshapsere, lidt yoghurt med drys, ris, pastaskruer osv. Der sker altså rigtig mange ting og din søn begynder at kunne spise mere som dig. Tiden vil derfor arbejde for jer begge.
Fortsat held og lykke med ham og god ferie også til far:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Massage - baby
Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.
Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.
Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.
Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder