Brev:
Rytme og søvn - 2 mdr.
Hej Helen
Ja vores søn er fra 13.9 i år og dermed snart to mdr. gammel. Han sover meget mere end jeg erindrer vores datter gjorde, og dette gør mig lidt i tvivl om han sover for meget. Han har selvfølgelig ingen fast rytme, men det sover alligevel på rimeligt faste tidspunkter.
Han vågner omkring kl. seks sammen med resten af familien og bliver så puttet igen efter at have spist ca. 160 ml. ved syv halv otte tiden og sover til kl. ti. Her spiser han mellem 160 og 180 ml. nogle gange sover han bare videre andre gange er han vågen en lille time. Han sover så til ved et tiden og får igen en flaske og vågen en lille time. Han vågner så ved tre/fire tiden og er vågen til seks/syv tiden, han er dog lidt pylret og sover lidt hvis han sidder ved os, men vågner så snart vi lægger ham fra os. Han spiser her af to/tre omgange og to gange 160 ...
... og så en lille tår før han falder helt til ro. Når han så sover er det tung søvn, jeg vækker ham kl. ti når vi går i seng og giver ham 180 ml. og så sover han til halv tre, hvor han indtil videre har spist ved mig, men får han ved mig vågner han ca. 1-2 timer efter og er sulten igen, så nu tror jeg altså bare at han får en flaske.
Sover han for meget? Skal jeg forsøge at holde ham mere vågen? Jeg putter ham gerne når han begynder at gabe, men nogle gange får jeg lidt dårlig samvittighed, for når jeg lægger ham i liften smiler og pludrer han, kan høre ham et par minutter udenfor og så sover han, skulle jeg have holdt ham oppe?
Håber ikke at det er for forvirrende.
Den lange vågen periode om eftermiddagen skyldes måske at vores datter kommer hjem fra børnehave og manden fra arbejde, så der er en del mere uro i hjemmet.
Venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
Viden om børn:
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.