Svar: Motorik - kan ikke rejse sig i flyverdragten
Kære Christina
Det lyder som om at din datter er en fysisk stærk pige og motorisk hele tiden har været rigtig godt med. Der er ikke noget der tyder på, at hun pludselig skulle "sakke bagud" motorisk ...
Mon ikke det er fornemmelsen af at have meget mere tøj på, som forvirrer hende. Det er en helt anden måde at skulle bevæge sig i en flyverdragt eller en tyk jakke, end at kunne kravle rundt uden tøj eller kun med lidt tøj på - umiddelbart ville jeg skønne at det er et spørgsmål om tilvænning og at det kommer lige pludselig ...
Du fortæller jo at du har valgt en flyverdragt der opfylder TÆNKs råd om flyverdragter:
- Dragten skal være let og blød. Hvis dragten er for tung, tyk eller stiv, vil det give unødig vægt for barnet og gøre det svært for barnet at bevæge sig.
- Der skal være god plads i dragten, så barnets bevægelser ikke hindres, og samtidig må dragten ikke være for stor - så barnet ikke kan "få dragten med sig". Det kan være en fordel, hvis dragten kan justeres ind, så pasformen er god. Elastik ved taljen kan f.eks. hjælpe til, at dragten ikke falder ned ved benene og besværliggør leg.
- Eventuelle trykknapper og lynlåse må ikke være generende og velcro kan være en god løsning, da det ikke er hårdt og ikke bliver koldt.
- Hætten bør kunne tages af, og det er en fordel, hvis den kan justeres ind, så den passer til barnets hoved og så man kan sikre at den ikke forhindrer barnets udsyn.
- En lang lynlås gør det lettere for barnet at få ...
... flyverdragten af og på.
- En lang lynlås gør det lettere for børnene at få flyverdragten af og på.
- Ekstra polstring i bagdelen er en fordel, fordi det både isolerer og også virker som en stødpude, når barnet leger.
- Foret i dragten bør være glat i arme og ben, fordi det gør det lettere for barnet at få dragten på. Derudover nedsætter det friktionen og giver mere fri bevægelighed.
- Dragter med sømme på indersiden af benene bør undgås, da de udsættes for stor belastning og har svært ved at holde. Vælg gerne dragter der har dobbelte stikninger da de generelt er stærkest. Derefter kommer sømme med enkelt stikninger og endelig sømmene uden stikninger.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
- Dragten bør kunne tåle tørreskab, alternativt tørretumbling ved lav varme, så institutionen kan komme den i deres varmeskab - og dragten kan nå at tørre inden barnet skal have den på og ud igen.
Ud over at købe en dragt som TÆNK har anbefalet, så fortæller du at du også har købt en ny to-delt dragt, for at se om det skulle være bedre og det er det ikke ... Det lyder ikke som om at du kan gøre så meget mere lige nu :)
Lad din datter få sit overtøj på og så må du hjælpe hende med at blive rejst de første gange hun har brug for hjælp - jeg vil formode at hun så lærer det selv hen af vejen, i takt med at hun vænner sig til det ekstra lag tøj ...
Hvis du oplever, at hun pludselig mangler kræfter og det er meget anderledes end tidligere, så må du få jeres læge til at undersøge hende.
Fortsat held og lykke med hende :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.