Brev:
Bøvl med søvn...
Kære Helen
Nu har vi igen brug for din hjælp! Denne gang med vores yngste søn, der enten har fået anlagt nogle meget dårlige vaner, eller er i en eller anden meget langvarig fase. Vi kan ikke helt gennemskue, hvordan vi skal gribe det an...
Vores yngste er snart 19 måneder og han bliver passet derhjemme hos far. Han begyndte egentlig i en stor vuggestue 1. maj, men det kom aldrig rigtig til at fungere. Det var en garantiplads langt fra arbejde og hjem, men vi valgte at tage imod den og så skifte, når vores ønskeinstitution fik ledig plads. Han var stort set syg fra dag 1, snot, feber, mellemørebetændelser og lange perioder hjemme hele sommeren... når han endelig blev rask igen kunne indkøring starte forfra og han gik fra at være glad for at gå der til at blive rigtig ked af det.
Institutionen havde mange børn og ingen fungerende hygiejnepolitik, så vi så tilsidst ingen anden udvej (i samråd med vores læge) end at tage ham helt ud i en længere periode. Efter et par måneder derhjemme har vi fået en helt anden dreng: glad og rask. Ingen feber eller snot mere.
Da han havde øreproblemer oplevede vi de klassiske søvnproblemer, hvor han faldt fint og hurtigt i søvn, men vågnede ud på natten og var urolig 2-3 timer. Da valgte vi at sidde hos ham om aftenen indtil han sov (han var tydeligt utryg ved at skulle falde i søvn). Om natten har vi siddet med ham i timevis osv.
Da han blev rask er det selvfølgelig ...
... blevet væsentligt bedre. Dog kan han stadig ikke falde i søvn selv om aftenen. Nogengange går han ud som et lys efter et kvarter andre gange kan der gå en time. Og han rejser sig op og græder, hvis vi går ud inden han sover eller er næsten faldet hen. Det vil vi gerne ud af på sigt. Han sover på samme værelse med sin bror.
Først på aftenen sover han fint, måske vågner han og vil have sutten, men vi kan gå derfra efter at have givet ham den (i hånden). Derudover vågner han op fra 2-3 gange til 10-12 gange ud på natten, uden egentlig at være rigtg vågen (og ofte med sutten i munden, så det er ikke den han mangler...) vi render frem og tilbage, og det ender ofte med at ans far lægger sig på deres værelse, så han ikke skal gå så langt.
Vi har fået tjekket ørerne og der er hverken betændelse eller væske i øreret der kan genere... Han trives godt, er en dreng med krudt der ikke spilder meget tid på at sove (1-1½ times middagslur og ca 12 timer om natten, der jo reelt er meget mindre, fordi han vågner op mange gange). Han og hans storebror er de bedste venner og leger godt sammen, uden de store konflikter. Der er gang i den fra morgen til aften, og han er ikke typen der gider putte ret meget mere end 2 sekunder ad gangen eller fordyber sig i bøger eller tv.
Har du et bud på hvad vi kan undgå de mange opvågninger? Og hvordan vi får brudt ritualet med at skulle sidde hos ham indtil han sover?
Kærlig hilsen Storbymor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Selleri
Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.
Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.
Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...
Vådservietter baby
Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.
Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.
Overvej også, om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder