Svar: Afføring - 7 mdr.
Kære Lea
I takt med at barnet får fastere føde, vil afføringen normalt også blive mere fast og formet. Den kan også tage farve efter, hvad barnet spiser, så den kan være mere lys brun eller mørkere brun, nogle gange kan man se små stykker mad i afføringen og det er helt normalt.
Afføringen må altså godt være fast og formet, men hun må ikke have små helt hårde knolde og det må ikke gøre ondt på hende at få afføringen ud - så er den for hård. Den skal modsat heller ikke være flydende og meget løs og grødet - den skal være formet uden at være hård ...
Det er naturligt at kunne se, når børn presser og ...
... når de har afføring, så hendes ansigtsudtryk alene kan ikke bruges til at vurdere, om hun har ondt. Hun må dog ikke være ked af det og der må ikke komme små revner ved endetarmen, fordi hun skal presse meget for at få afføringen ud ... så er det igen for hårdt.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er en god idé at du giver din datter to gange grød dagligt og to gange grøntsagsmos dagligt og derudover frugtmos og frisk frugt. Hun skal også have masser af vand af en kop, have mælk og så skal hun mobiliseres. Jo mere hun også bruger sig selv motorisk, jo bedre fungerer maven også :)
Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Kravlegård - køb af kravlegård
Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.
En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, står og laver mad, måske er nødt til at gå i kælderen med vasketøj... Kravlegården giver dig mulighed for at lægge dit barn et trygt sted, hvis du ikke lige kan holde øje med barnet i nogle minutter.
I nogle familier virker kravlegården også som et trygt, genkendeligt og dejligt sted at finde ro. Hvis der...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.