Svar: Morgenamning
Kære Ann
Da jeres datter sover så tidligt om aftenen som hun gør, så er det helt naturligt at hun også står tidligt op om morgenen - hun er som du skriver en lille lærke, hvor morgenen er bedste tid på dagen .. :)
Det betyder naturligt også, at hun har brug for at få mælk/væske, når klokken nærmer sig morgenstunden. Det er mange timer, hun ikke har fået noget - det er en meget lang nat hun har, så et eller andet sted, så tænker jeg, at morgenamningen er et helt reelt behov. Samtidig er det en måde, hvorpå du kan få hende til at sove bare en smule længere, så hun ikke begynder at vende helt rundt på døgnrytmen ...
Men det at hendes søvnrytme ligger så tidligt som den gør, betyder også at det er svært for jer at nå at give hende noget ekstra inden sengetid. Normalt ville det nemlig være en rigtig god idé at indføre en godnatgrød og jeg synes også I skal forsøge det, selvom det bliver lidt tidspresset, simpelthen for at se om ikke det kan gøre, at hun sover lidt længere inden hun så har brug for sin morgenamning. Det kunne godt betyde, at hun så igen kan nøjes ...
... med en amning - den der ligger omkring kl 5 ... eller at de to amninger måske kunne slås sammen og lægge sig omkring kl 04, hvorefter I så kan sove videre ... :)
Jeg ved ikke, hvor tidligt I spiser aftensmad, men det kunne måske hjælpe jer, hvis I spiste allerede kl 17.30, herefter kunne hun så komme i bad, få ren ble, nattøj osv. og blive gjort klar til natten. Så kunne hun få en godnatgrød kl 18.30-18.45, blive ammet og så blive puttet kl ca 19, hvor hun så kunne sove. Det at indføre et bad om aftenen ville også kunne hjælpe hende på den motoriske uro hun har og hvis I kunne trække tiden lidt på denne måde, så hun først puttes kl 19, så sikrer du også at hun ikke begynder at sove tidligere og tidligere og dermed også vågne tidligere og tidligere - der er altså mange gevinster ved at forsøge at lave aftenrytmen lidt om hos jer ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er mit umiddelbare forslag frem for at begynde at kæme om hvorvidt hun skal have brystet eller ej, om hun skal sove her eller der, om far eller mor skal give vand osv.
Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.
Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger