Brev:
Søvnproblemer med lillesøster
Kære Helen.
Her er så spørgsmål omkring min yngste datters søvn. Hun er nu seks en halv måned og er kommet på eget værelse for ca. tre uger siden. Hun får grød tre gange om dagen, mælk hos mig formiddag og eftermiddag samt når hun skal sove og om natten. Hendes rytme ser ca. således ud:
kl. 7.00: vågner og vi står op
kl. 7.45: morgengrød og vand af kop
kl. 8.30: hun falder i søvn i barnevognen når storesøster aflevers i dagpleje
kl. 10.00: vågner og bliver ammet evt. mellemmåltid i form af lidt frugt og vand
kl. 11.30: grød til frokost og vand af kop
kl. 11.45: Evt ammes, bliver lagt ud i barnevognen
kl. 12.00: Sover ca. en time til halvanden
Herefter bliver hun ammet og tager nogle dage en ekstra lille lur sent eftermiddag - andre gange springer hun den over
Kl. 18.00: grøntsagsmos og vand af kop.
KL. 18.30-19.00: Aftenshygge med mig og søster på en madras foran fjernsynet
KL. 19-19.30: Bliver skiftet, får nattøj på, børstet tænder, bliver ammet på eget værelse, lagt i tremmesengen og får en supplerende flaske med mme (hun vil ikke ammes ret længe). Så falder hun ofte i søvn.
kl. 22.30: Vågner og bliver urolig - får flaske og falder oftest i søvn igen
Kl. 24.30: Vågner og bliver urolig - jeg forsøger at få hende til at sove uden mad, men det lykkedes aldrig - her har hun ofte en vågenperiode på en til to timer. Det ender ofte med at jeg tager hende med ind i dobbeltsengen, men hun falder ikke nødvendigvis i søvn her før der er gået den omtalte tid.
Hun sover herefter ca. to-to en halv time og har ved 5-tiden ofte igen en længere vågenperiode (ca. en time til halvanden), hvor hun igen og igen vender ...
... sig rundt på maven og mosler rundt. Så sover hun indtil jeg står op for at tage storesøster, som vågner ca. kl. 7. Hun er ikke ulykkelig om natten (hvis hun ligger mellem os) men er vågen og kryber rundt i sengen, hvilket gør at jeg sover meget overfladisk, hvis overhovedet, af frygt for at hun falder ud af sengen. Jeg ville gerne hun så bare kunne mosle rundt i sin tremmeseng, men hun bliver ked af det hvis vi (jeg) ikke er nær hende.
Vores sundhedsplejerske er opmærksom på vores søvnproblemer og hun har foreslået at jeg ikke ammer mere om natten og giver vand i stedet, samt at min kæreste tager lillesøster om natten i weekenderne. Jeg har jo ikke sovet en hel nat i to år nu, så synes det lyder rigtig fornuftig, men vi har prøvet det og hun virker bare til at være alt for afhængig af mig endnu. Min kæreste kan ikke få hende til at falde til ro som jeg kan og når jeg ved det, kan jeg ikke bare ligge og lytte på, at hun er ked af det. Så den metode fungerer ikke for os (mig) lige nu - trods massiv træthed. Hvad kan jeg ellers prøve, som kan have en effekt?
Den her træthed ligger sig som en dyne på vores hverdag og jeg kan have svært ved at tænke klart. Jeg tror ikke det påvirker pigerne, men vi er langt fra de glade og fjollede mennesker som vi engang var. Og nu hvor begge af vores piger er temperamentsfulde, nysgerrige og aktive, ville det være skønt, hvis vi kunne få lidt overskud igen til at kunne udfordre dem lidt mere end nu. Det er som om jeg nogle gange venter på at livet skal begynde igen, forstået på den måde at jeg ofte lever i en døs af træthed.
Håber du kan hjælpe - på forhånd tak :)
Med venlig hilsen
Mima
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre