Svar: Gråd om natten - 13 mdr.
Kære Gustavs Mor
Tak for dit brev :)
Alt hvad Gustav oplever i løbet af dagen skal bearbejdes når han sover og der er rigtig meget, han lige nu skal forholde sig til :)
Den største udfordring for ham er at være adskilt fra dig. Han er stadig så lille at han ikke ved, hvor du er, når han ikke kan se dig. Han forstår ikke, at du kan være på den anden side af væggen - når du er ude af syne, så føler han sig forladt og alene.
Han kan heller ikke forholde sig til tid. Han ved ikke når du går, om du kommer igen om 5 minutter eller om 5 timer - han kan bare følge med strømmen og prøve at tilpasse sig situationen som den nu er. Det er enormt stressende for ham og man har lavet undersøgelser der viser at børns niveau af stresshormoner er stærkt forhøjet, når de køres ind i institution og i månederne efter at de er startet ...
Gustav reagerer derfor højst sandsynligt på at han er væk fra dig om dagen og nu skal prøve at finde ud af verden mere og mere på egen hånd. Og det drømmer han om og derfor græder han... Det er også derfor han søger dig ekstra meget, det er derfor du kan mærke at han klynger sig lidt mere, at han har ekstra meget brug for fysisk kontakt og ...
... nærhed, brug for at være i nærheden og mærke at du er der for ham og det er rigtig godt at du lytter til dette behov. Det er ikke kun dig, der synes det er dejligt at ligge og putte sammen med ham i dobbeltsengen, det synes han også :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kunne gøre det, at du koblede hans seng sammen med din seng. Tag tremmerne af den ene side af tremmesengen og sæt jeres senge sammen, så de ikke kan glide fra hinanden. På den måde kan du lære ham at sove i egen seng, samtidig med at du beroliger, betrygger, kærtegner ham, holder hænderne på ham osv. som nu. På den måde kan I stadig være der for hinanden og samtidig også sove bedre om natten, fordi I ikke behøver rumstere for meget rundt, for at mærke at I hver især er der :) Det er ikke kun et spørgsmål om at han skal sove i egen seng, det er ligeså meget et spørgsmål om at du kan kærtegne ham og røre ved ham i løbet af natten, så han mærker at du er der og på den måde hjælpes videre i søvnen, uden at skulle flyttes. Faktisk vil han også kunne kravle over til dig, hvis han har rigtig meget brug for at mærke dig og det kan gøre ham ekstra tryg, at have den mulighed ... :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Hormonbehandling
Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.
Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.
Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.