Svar: Kaos ved aftensmaden
Kære magtesløse forældre ved aftensbordet ...
Jeres dreng spiser godt og varieret dagen igennem, men om aftenen er han træt og det er naturligt rigtig svært for ham at overskue maden, overskue det at skulle spise. Derfor må I gerne hjælpe ham, I må gerne made ham, når I spiser aftensmad, men det skal være en kombination, hvor I hjælper hinanden.
Han skal have samme mad som I spiser, men hvor noget af det serveres så han selv kan spise det og andet serveres, som I hjælper ham med. Får I f.eks. frikadeller med kartofler og sovs, så kan han selv sidde og spise frikadellerne i stykker - enten med fingrene eller med en gaffel - og I kan så made ham med kartoflerne, som I har moset med lidt sovs. Det kan han få på en gaffel eller med en ske.
Når han bliver ked af det, så er det fordi han mister tålmodigheden og bliver for træt og derfor er det vigtigt at I ...
... hjælper ham med at få lidt mad i maven, for han er jo sulten :)
Når I oplever at han gratter med maden og ikke spiser så meget, så prøv at fortælle ham, hvad I gerne vil have ham til "ind i munden skat", "mmm smager godt, ind i munden", "mmm må mor smage, mam, du smage" osv. Så fokus bliver på at maden skal i munden og ikke på gulvet :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er også en rigtig god idé at lade ham komme ned og lege, når han er færdig med at spise. Det er helt fint, at han ikke sidder i mere end måske 20 minutter, så kan han lege lidt, I kan spise færdig osv. Det behøver ikke trække ud i 45-60 minutter. Når I så har spist, så skal han i bad, ren ble, nattøj osv. og så må han meget gerne få en godnatgrød. Denne gives af jer, som en del af hans putteritual og naturligt adskilt fra aftensmaden.
Jeg håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.