Annonce

Annonce

Svar: Ernæring - 7 mdr.


17. oktober 2011

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære T

Tak for dit brev :) jeg vil gerne dele lidt af mine tanker med dig.

Din dreng har haft svamp i munden og måske igennem hele mave/tarmsystem og du skal sikre dig at han er færdigbehandlet - har han rød numse, så kan han sagtens stadig have svamp og behandlingen skal derfor ikke sluttes.

Du skal også være opmærksom på om du selv kan have svamp i brystet og det er vigtigt at både du og han behandles, også selvom du ikke har symptomer, fordi I ellers vil blive ved med at smitte hinanden.

Svamp svier, det gør ondt og det kan være en god forklaring på at din dreng har sat sit behov for mad ned og også forklaring på at han dier så kortvarigt ved brystet som han gør. Hvis det gør ondt at spise og drikke, så har man ikke lyst til det - så tager han kun hvad han som minimum har behov for og det er ofte ikke nok. Så det er vigtigt at du sikrer dig, at han og du er behandlet færdig og at der ikke længere er svamp hos nogen af jer ...

Derudover så er det rigtig vigtigt at du nu giver din dreng mere rigtig mad, mad der smager af noget. Du skriver: "Han spiser ikke ret meget grød/kartoffel/gulerodsmos .... og jeg kan slet ikke overskue, at han snart skal spise rugbrødsmadder, når han ikke engang gider en most kartoffel"...

Men han skal slet ikke have kartoffel og gulerodsmos - han skal have rigtig mad, mad der smager af noget, mad der tager udgangspunkt i jeres mad og det er vigtigt at du netop nu, begynder at give ham rigtig mad. Han skal have retter som boller i karry, rødspætte med ris, indmaden af en frikadelle, kødsovs, laks fra ovnen osv. Køb min bog "Helens bog om børn og mad" - den er fyldt med opskrifter på retter du kan lave til ham og masser af gode råd :)

Han har brug for at få mælk 4 gange i ...


Annonce

... døgnet og det er fint at du ammer og helt okay at han ikke gider flasken. Det vil være rigtig godt at bruge mme i grøden du selv laver, men af kop kan han få vand, hvis du ammer de fire gange dagligt. De fire amninger bør ligge inden middagslur, aften, sen aften og tidlig morgen. Netop for at sikre ham mælk nok og også for at sikre ham plads i maven og lyst til anden mad.

En plan for dagen ser således ud:

Tidlig morgen 05: Ammes og sover videre i mors seng

Morgen 7.30: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9-9.30: Frugtmos (jerntilskud), frisk frugt i hånden, vand af kop

Puttes til formiddagslur

Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker i hånden at gumle på, vand af kop.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Ammes og puttes til middagslur. Hvis han kun vil ammes, når han ligger ned, så må du lægger dig med ham her midt på dagen.

Eftermiddag 15.30-16: En portion flerkornsgrød med frugtmos, frisk frugt i hånden, vand af kop.

Aften 18: Udgangspunktet er mere og mere jeres mad, ris med sovs - mange forskellige risretter, kødsovs, kødboller, laks fra ovnen osv. Suppleres med kogte stykker blomkål, broccoli, en kartoffelbåd eller lignende i hånden, vand af kop.

Ammes og puttes til natten 19.30-20

Sen aften 23-24: Ammes - forsøg at amme ham rigtig godt fra begge bryster - gerne ved at du lægger dig med ham. Og derefter skal I så øve at han sover til næste morgen tidlig, hvor han så ammes igen.

Det gør ikke noget at han ikke spiser mere end 3/4 dl grød eller mos af gangen. Det der er vigtigt er at du tilbyder ham små hyppige måltider og varierer hans indtag, så han får mere og mere rigtig mad :) Han skal have mad, som smager godt :)

Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.

Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...

Læs mere i Babylex

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce