Svar: Selv gå på trapper/børnegitter
Kære lille familie
Jeres dreng er knap 3 år gammel og lyder til at være godt med motorisk nu. Han lyder til at have en fin balance og lyder også til at kunne forstå en simpel besked om at man går og ikke leger på trappen ...
Det lyder for mig som om at I godt kunne prøve at lade ham bestige trappen mere og mere selv.
Det er som regel lettest at komme op og her kan han kravle eller gå - men når han skal ned af trappen, så er det en god idé at lære ham at sætte sig og enten humpe på numsen ned eller dreje sig rundt og så kravle baglæns - hvad han nu virker til bedst at kunne/ville. Hvis han skal gå forlæns ned af trappen som vi gør, så vil han naturligt let kunne få overbalance og især når trappen er en vindeltrappe, hvor jeg går ud fra at trinene også er bredere i den ene side end i den anden ...
Lågen forneden af trappen kan I godt tage af. Og ...
... spørgsmålet er om ikke lågen foroven også skal fjernes ... Lågen foroven er vigtig, hvis han leger på første sal og kan risikere at falde ned af trappen - men den er uhensigtsmæssig, hvis han er kravlet/gået op ovenpå og han så ikke kan komme ind, fordi lågen spærrer ... Ligesom den også forhindrer ham i at sætte sig på øverste trin, når han skal bevæge sig langsomt ned af trappen (enten på numsen eller baglæns kravlende).
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg kan naturligvis ikke se jeres dreng og I skal derfor vurdere og mærke efter, hvad I føler han kan klare. Det er naturligvis også vigtigt at I de første gange følger efter ham, så I kan gribe ham, hvis han mister balancen - I skal være bag ham, når han går op og I skal være på trappen foran ham, når han kravler ned. Men han må meget gerne gøre det selv og træne det på denne måde :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Sushi til børn
Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:
- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.
- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.
- Børn under 3 år må højst spise 25...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.