Svar: Problem med renlighed i børnehaven
Kære Lene
Det er vigtigt at jeres dreng følges på toilettet inden han løber ud for at lege og du/I (pædagogerne) skal være opmærksomme på at han rent faktisk går ud og "tømmer sin blære" ...
Det sker jo, at det går så hurtigt med at komme ud at lege, at han springer over, så selvom pædagogen har sagt "I skal tisse inden I går ud" så er det ikke sikkert at han gør det - bare for lige at sige, at det er vigtigt at I her helt sikre på at han rent faktisk har tisset af lige inden... :)
Det kan også være en god idé at I lige tjekker op på om han sidder ned eller om han står op og tisser. Måske er drengene ved at øve sig i at stå op, det er vældig sjovt at kunne tisse på denne måde, men blæren tømmer sig ikke så godt og derfor er det en god idé at opfordre ham til at han sætter sig ned, når han skal tisse.
Men måske har han bare svært ved at holde sig, trods toiletbesøg og du kan sagtens have ret i, at han kan have for travlt og ...
... lege for godt, så han overhører signalerne og derfor ender med at tisse i bukserne. Det kan også være rigtig svært at være med i en leg, skulle afbryde for at gå ind og tisse, og så komme tilbage og være med i legen igen ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
En ble på kan derfor godt være en løsning - simpelthen fordi det trods alt er en succesoplevelse med en tør ble og et nederlag med våde bukser og hvis han får en ble på, så er det vigtigt at han stadig gøres opmærksom på at han skal tisse på toilettet. Den skal kun bruges som en sikkerhed. Men måske vil han slet ikke have den på - så det afhænger også meget af, hvordan han selv har det. Hvis han bliver ked af det og slet ikke kan acceptere bleen, så skal han naturligvis ikke tvinges til det, så kan det derimod være en god idé, hvis de voksne i børnehaven kan hjælpe ham med at få lege afbrudt, få tisset af og også at komme med tilbage i legen igen.
Jeg håber du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Parforhold
Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.
Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...
Børnemad, færdiglavet
Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.
Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".
Du kan finde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet