Brev:
Pottetræning - 2 år, 6 mdr.
Kære Helen
Vores datter er nu 2 1/2 år. Hun har længe sagt til når hun har lavet stort og vi har et stykke tid haft indtryk af at hun godt kunne fornemme både når hun skulle tisse og have afføring. For ca 1 mdr siden lod vi hende løbe rundt herhjemme med bar numse en dag og satte potten frem og pludelig kom hun og viste os at hun havde tisset i den. Så i de efterfølgende uger havde hun bar numse et par gange om dagen når vi var herhjemme og gik hver gang og tissede på potten når hun skulle (der kunne godt gå en halv times tid før hun skulle). To gange har hun haft afføring i potten.
Nu er hun begyndt at protestere og siger nej, ikke tisse på potten. Vi har faktisk bare sagt ok til det og holdt en pause med potten, men jeg ved ikke om det er det rigtige, hvad synes du?
I denne periode er hun også begyndt at sige til når hun har tisset, det har hun ikke gjort før. Hun siger stadig ikke til ...
... før hun skal men nogen gange imens, dog oftest først bagefter.
Af og til kommer hun flere gange og siger at hun har lavet stort selvom hun ikke har, og vi tror det er fordi hun kan mærke hun skal for det kommer oftest kort tid efter. Det kan jo også være svært at udtrykke om man skal eller om man har gjort det.
I vuggestuen har hun nogen gang bedt om at komme på toilettet og så sætter de hende derpå, men der er endnu ikke kommet noget.
Igennem ca et halvt år har hun været tør om natten og først tisset lidt efter vi er stået op. Nu er hun begyndt at tisse om natten igen og vågner nogen gange af det og vil gerne have en ny ble. Er det ikke lidt underligt når hun nu har været tør?
Vi har ikke travlt med at få bleen af hende og vil ikke presse hende, men vil på den anden side også gerne følge med når hun er klar.
Har du nogen tanker om hvordan vi skal gribe det an?
Med venlig hilsen
Ida
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Pethidin ved fødsel
Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.
Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.