Annonce

Annonce

Svar: Hvornår ved man om amningen er ved at være slut?


5. oktober 2011

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

De fleste børn vil i 8-9 måneders alderen trives med 3 amninger eller flasker i døgnet og det lyder derfor rigtig fint, hvis du kan have en rytme, hvor du ammer din dreng 2 gange og giver flaske 1 gang.

I 10 måneders alderen vil det ofte være passende at skære ned til 2 amninger og/eller flasker i døgnet og det vil her være rigtig fint at du bibeholder den ene flaske og den ene amning og altså fjerner en amning. Dette kan du så bibeholde til din dreng er 12 måneder gammel, hvorefter du kan gå over til enten kun at amme eller at give flaske en gang dagligt. Hvis du vælger at amme, så kan du bibeholde amning så længe både du og din dreng trives med det, hvis du vælger at give flaske så bør denne trappes ud i løbet af de næste par måneder, når han først er fyldt et år og i stedet kan han så få lidt mælk af en kop.

Det er betydeligt lettere at drikke mælk af en flaske end af et bryst og derfor er det helt naturligt, at han af flasken drikker f.eks. 200ml hvor han hos dig vil drikke lidt mindre. Samtidig vil mme ofte også mætte lidt mere end modermælk og det kan altså godt være forklaringen på, at han efter en stor flaske, ikke har haft appetit til eftermiddagsmaden. Flasken med mme, kan altså godt have mætte ham lidt for meget og måske skulle du fortsætte amning i stedet og når han så bliver 10 måneder, så kan du overveje at fjerne denne amning og give ham lidt mælk af en kop og en banan, før han puttes til middagslur. Og så amme om aftenen og give flaske sen aften som nu...

Din dreng får den mælk han har brug for af dit bryst og der er bestemt noget at komme efter, ellers ville han ikke være så lykkelig, når han fornemmer brystet er i nærheden :) :) Så du må stole på, at han har en naturlig og sund evne til at ...


Annonce

... regulere sit behov ved brystet og drikker det han har brug for der :)

Børn under 1 år må ikke få for meget salt og derfor er det godt at holde saltmængden nede. Du kan bruge usaltet smør, men har du ikke dette, så brug almindelig smør. Brug også olie i madlavningen, så han får forskellige former for fedtstof og ikke kun en slags. Det er rigtigt at din dreng får en del salt via brød, smør, torskerogn osv. så det er generelt en god idé at medtænke at salt skal fjernes der, hvor du kan gøre det.

Valg af gåvogn .. tja ... Personligt ville jeg vælge en vogn i træ, hvor man kan justere hjulene, så de spændes og så de ikke "løber fra" barnet. Det kan derudover være praktisk med en vogn, hvor man kan komme noget tungt i vognen, hvis den alligevel løber for hurtigt. Det kan være et par tykke bøger eller et par mursten man lægger i, for at gøre vognen tungere og lettere for barnet at styre ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


En vogn der kan transportere barnets klodser, hygge bamse, putteklud eller lignende, er en god idé, fordi de fleste børn synes det er sjovt at køre lidt rundt med de ting de holder af ...

Alternativt ville jeg vælge en vogn som f.eks. har hoppende kaniner eller lignende, når man kører med den. De fleste børn vil synes det er sjovt at skubbe vognen af sted og se kaninerne hoppe ... Man skal igen her dog være sikker på at vognen ikke kører for hurtigt. Der kunnen altså være tale om f.eks. en klassisk Brio gåvogn til 349 kr eller en gåvogn med kaniner fra Softwood til 399 kr.

Når det er sagt, så vil jeg dog også sige, at det er forholdsvist kort tid et barn synes det er sjovt at gå med gåvognen, så det kunne også være en mulighed at købe brugt ... :)

Forsat held og lykke - og dejligt at høre, at du har købt og synes om min bog om mad og børn :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce