Annonce

Annonce

Svar: Tandbørstning - 23 mdr.


4. oktober 2011

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Bassens mor

Ofte kan det hjælpe at ændre helt på rutinen omkring tandbørstning. Det vil sige, at hvis det er mor der plejer at børste tænder, så kan far forsøge i stedet for. Hvis I plejer at gøre det på badeværelset, så kan I gøre det i stuen i stedet for. Hvis han plejer at sidde op, så kan han prøve at ligge ned. Hvis I plejer at have ham foran jer, så kan I prøve at sætte ham foran et spejl, så han kan følge med i hvad der sker ... og så videre. Det handler altså meget om at prøve at tænke en ny situation ind, få brudt det mønster I er havnet i, hvor han allerede bliver ulykkelig, ligeså snart I får fundet tandbørsten frem.

Derudover så handler det også om at få gjort ham tryg igen og du er her nødt til at se lidt igennem fingre med, at tænderne ikke bliver børstet helt så grundigt i nogle dage. Det er vigtigt at han får børstet tænder morgen og aften og så må du forsøge at børste mere det ene sted og børste mere modsatte sted, alt efter tidspunktet, så tænderne ...


Annonce

... bliver grundigt børstet mindst en gang om dagen.

Du er nødt til at tage det i små etaper, og du er nødt til at acceptere at du ikke når hele munden igennem - selvom du godt ved at du bør det. Fokus er lige nu ikke at alle tænder skal børstes, men at det bliver acceptabelt at børste lidt - og så må du derefter øge antallet af tænder der børstes i takt med at han bliver fortrolig med det.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Lige nu er det kortvarigt og i takt med at han så bliver tryg og fortrolig med hele situationen igen, så øger du tiden du bruger og grundigheden i det du gør. Du er nødt til lige nu at stoppe inden det bliver for meget for ham, så han begynder at forbinde det at få børstet tænder, med noget hyggeligt og ikke noget ubehageligt som nu.

Nogle børn er glade for en elektrisk tandbørste, fordi det snurrer og kilder i munden. Det kan være et forsøg værd. Nogle børn er glade for en bestemt tandpasta, så det kan også nogle gange hjælpe at skifte til et andet mærke ...

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce