Annonce

Annonce

Svar: Vækst - 4 mdr.


3. oktober 2011

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære bekymrede mor

Tak for dit brev :)

Du kan på medlemssiderne under Livets bog, indtaste din datters mål fra fødslen og til nu - så kan du se hvordan hun ligger på kurverne og se, om hendes længde og vægt passer sammen.

Det er meget almindeligt at børn omkring 4 måneders alderen ikke tager helt så meget på - deres søvn og spiserytme, kan ofte virke lidt forstyrret. De slatspiser og slatsover ofte i løbet af dagen og i første omgang kan det være en rigtig god idé at forsøge at øge deres mælkeindtag lidt. Hvis dette ikke virker tilstrækkeligt, kan det være en god idé at starte med skemad.

Måling er hovedomfang kan være og er ofte meget upræcist og jeg synes dette bør foretages af lægen. Hvis din datters hovedomgang er blevet mindre, så synes jeg derfor du bør få lægen til at se hende og måle og vurdere - sætte det ind på en kurve.

Når vi laver vækstdiagrammer og indtegner kurver, så skal barnet helst følge sin kurve. Barnet kan godt være større eller mindre end gennemsnittet, men det er vigtigt at man kan se, at barnet følger sin egen kurve.

Hvis et barn afviger fra de ...


Annonce

... normale vækstkurver - altså ikke længere følger sin egen kurve, så synes jeg lægen bør kontaktes og man skal vurdere, om der er grund til nærmere at undersøge, hvad dette kan skyldes. Ofte er det ikke problematisk - et barn kan sagtens vokse mere eller mindre i perioder uden at det betyder noget, men det bør tjekkes - hvis man ikke følger op på det, så er der jo ingen grund til overhovedet at måle, hvad skal man så bruge målingerne til ... :)

Der kan være mange sygdomme, som påvirker barnets vækst og udvikling og når barnet afviger i vækstdiagrammer, så bør man derfor undersøge barnet. Også selvom sandsynligheden for at noget er galt, er meget lille. Ændringer i væksten kan skyldes arvelige forhold, som jeres sundhedsplejerske også har sagt - men stadig synes jeg lige at lægen skal kontrollere :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Afvigelser i hovedomfang kan skyldes rigtig mange ting - og igen kan også en arvelig faktor gøre sig gældende her - så i stedet for at bekymre dig om en masse, som sandsynligvis slet ikke er relevant, så få jeres læge til at vurdere det :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse baby

Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer, der både får brystmælk...

Læs mere i Babylex

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce