Annonce

Annonce

Svar: Han spiser ikke ret meget


22. september 2011

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Mor

Tak for dit brev :) Når jeg ser din dagsplan, så synes jeg den ligner de dagsplaner jeg laver og det lyder som om at din dreng spiser varieret, får både skemad og mad i stykker, mad som han selv kan spise og mere og mere familiemad. Det er meget fint i forhold til hans alder.

Du skal være opmærksom på at han med den alder han har nu, ofte gerne vil spise selv, men at det at spise selv kræver så stor koncentration, at han ikke får helt mad nok og kan have behov for lidt ekstra. Derfor vil det være rigtig godt, at han til frokost stadig suppleres med grøntsagsmos med kød eller fisk, ved siden af sine brødhapsere, ligesom det vil være rigtig godt, at du også supplerer med en godnatgrød om aftenen.

Når jeg ser dagsplanen, så er jeg altså ikke så bekymret over hans indtag af mad. Det jeg umiddelbart tænker, du skal være særligt opmærksom på er hans indtag af mælk og væske. Det er vigtigt at han stadig får flaske og det er vigtigt at han indtager væske nok. Hans væskebehov et stort og det lyder som om at han indtager for lidt ...

Du kunne prøve med en anden type mme fordi de smager forskelligt. Du kunne også prøve med vælling - det kunne være at han kan lide det. Det er også vigtigt at du giver ham vand af kop både sammen med maden, men også som tørstslukker dagen igennem. Du skal holde øje med hans bleer og sikre dig at han har gode tunge bleer i løbet af dagen, som tegn på at han får væske nok. Hvis han hellere vil drikke vand end mælk, så er det okay - det handler om væskebehov.

Det lyder ikke som om at han når op på ½ liter mælk/mælkeprodukt dagligt og jeg synes derfor du skal tale med jeres læge om, hvorvidt jeres dreng skal ...


Annonce

... have et dagligt tilskud af kalk, for at få dækket sit behov. Kalk/Calcium er en vigtigt for vores celler og for opbygningen af skelettet og koncentrationen af calcium i blodet holdes stabilt via hormoner, hvor blandt andet også d-vitamin spiller en rolle. Hvis indtagelse af calcium er for lavt, så vil der frigives calcium fra skelettet. Det betyder at hvis calciumindtaget gennem længere tid er langt under anbefalingerne, så vil det resultere i en dårlig knoglemineralisering.

Med hensyn til rytme, så vil dette sandsynligvis ændre sig når han kommer i dagpleje og stille og roligt skal han have en rytme som passer ind i den nye hverdag. Nogle børn sover ekstra meget, når de køres ind, fordi de naturligt blive ekstra trætte af alle de nye indtryk. Andre børn er pludselig mere vågne, måske fordi det er lidt stressende for dem at der sker så meget ny og det er svært at sove, når man er stresset ...


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Din dreng lyder til at sove meget i forhold til gennemsnittet, men lyder også til at trives med dette og der er naturligvis okay at have et godt sovehjerte. Du skal naturligvis sikre dig, at han ikke sover meget, fordi han er syg ...

Hans rytme kan godt nå at ændre sig til november, hvor han skal starte, men ellers kan du godt 1-2 uger før han skal i dagpleje, prøve at indføre en rytme, som vil passe på den rytme I vil have, når han skal begynde der. Det vil sige fast tidspunkt at stå op på om morgenen, mad på faste tider, sovetider som dagplejer anbefaler osv. Tal med dagplejer om hvad rytme de normalt har og prøv at passe en rytme ind, som passer med den rytme I skal have fremover.

Håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce