Annonce

Annonce

Svar: Flytning, start i børnehave, storebror


14. september 2011

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære Lotte

Først - hvor er det dejligt at høre at du venter dig igen, stort tillykke med det :)

Lad os håbe - og jeg krydser alt for det bedste - at det bliver en lillesøster denne gang når nu Oscar ønsker sig det - og bliver det en lillebror, så er det jo godt at han har både en på jorden og en i himlen :)

Det bliver noget anderledes for ham at komme hjem og gå i en dansk børnehave. Det vil være helt andre rutiner, helt andet sprog, anden måde at tale til de voksne på og anden måde de voksne taler til ham på, nye regler og ny måde at gør alt på ... Heldigvis har børn ofte en rigtig god evne til at omstille sig og han vil sandsynligvis synes det er super, når først han prøver det.

Det er en rigtig god idé at læse bøger om det at gå i børnehave og netop derigennem tale lidt om, hvordan en børnehave er i Danmark. Der findes flere muligheder:

- Der er f.eks. "Laura skal i børnehave" eller "T-ag med Laura i børnehave" - den ene om at skulle starte, den anden om at have gået i børnehaven lidt tid. De er udgivet på Carlsens Forlag.

- Der findes også bogen "Min børnehave - hvem, hvad, hvordan?" af Doris Rübel. Det er en serie netop med fokus på hvem, hvad og hvordan, som giver børn svar på en masse spørgsmål. Den er med flapper, som man kan løfte. Den er fra forlaget Klematis.

- Der er bogen "Vil du med i børnehave" af Inger Tobiasen om dagens gang i børnehaven - det er en ren billedebog og ikke med tekst, men til en snak om hvad der sker, hvad børnene laver osv. Den er fra forlaget Klematis.

- Og så er der bogen "Velkommen i børnehaven" som er barnets egen bog om at gå i børnehave. Der er billeder, historier, rim og remser - den kan læses højt men også kikkes i - og så er der udfyldningssider netop til beskrivelse af ens egen tid i børnehaven. Den er fra Gyldendal.

Der findes mange muligheder, dette er ...


Annonce

... kun et par forslag :)

Jeg kan godt forstå du er urolig over alt det nye der skal ske. Det der er vigtigt at tænke på er, at din dreng jo naturligt vil være glad, tryg og have det godt, når han mærker at I forældre har det godt. Jo mere ro og harmoni I kan signalere, jo bedre vil han naturligt have det - og har han det skidt, ja så giver jeres ro netop også ham mulighed for at reagere og I vil så have overskud til at tage jer af det. Men som udgangspunkt, vil han have det godt, når I har det godt og det vigtigste er derfor at I tager det stille og roligt og glæder jer over de nye ting som sker :)

Hvor meget I kan forberede ham er svært at sige, I skal naturligvis tale med ham om de ting der sker og vise ham og fortælle ham at I er til rådighed og stadig er der for ham,- også hvis han gerne vil snakke eller spørge om ting, hvis han oplever at noget er svært. Det kan hjælpe ham, at I sætter ord på at I også selv oplever ting svære eller mærkelige eller irriterende eller sjove eller ... Så han hører at det ikke kun er ham, der føler som han føler, men at I også kan synes det er "mærkeligt pludselig at bo i DK igen" fordi tingene her bare er anderledes. Ikke at det er dårligere, bare anderledes :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvad jeres dreng tænker om at blive storebror - det er I nødt til at spørge ham om. Og det vil være helt okay, at du spørger ham direkte, og prøver at få ham til at sætte lidt ord på og så tage udgangspunkt i de ting han siger. vi kan sagtens have en forestilling om hvordan han tænker, som slet ikke er rigtig - så det bedste udgangspunkt for en snak med børn om ting der kan være lidt svære, vil ofte være at spørge "hvad tror du?" eller lignende, så du hører hans tanker. Det kunne f.eks. være "hvordan tror du det bliver når babyen kommer?"...

Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)

Og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce