Annonce

Annonce

Svar: Nattesøvn - 12 mdr.


13. september 2011

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med jer

Tak for jeres brev og velkommen til :)

Det lyder som om at jeres datter aldrig har kunne sove igennem og som om ath un har været en del syg og med naturlig urolig nattesøvn til følge. Det betyder naturligt, at hun ikke har nogen positiv erfaring at trække på, det betyder at hun forbinder det at skulle sove for hende er forbundet med smerter og ubehag. Og det er rigtig vigtigt at I i første omgang arbejde på at lære hende, at det er okay at sove, at det er trygt, rart og godt.

Jeg kan ikke helt gennemskue om jeres datter falder i søvn i sin seng med flasken eller om hun sover uden at have flasken i munden. Hvis hun falder i søvn med sin flaske, er det vigtigt at I nu arbejder på at hun lige når at registrere at hun ligger i sin seng og at hun lærer at sove, uden at have noget i munden.

Jeg kan heller ikke ud af jeres brev se, om hun får flasken i jeres favn og derefter flyttes til sin seng - og hvis hun flyttes, om hun så flyttes vågen eller sovende. Det er her vigtigt, at I er opmærksomme på, at hun skal falde i søvn i sin seng og ikke i jeres favn, så hun er bevidst om at det er sengen hun er i. Hvis hun falder i søvn i jeres favn, vil hun naturligt søge jer igen og igen om natten, fordi hun forbinder jer med at skulle sove.

Hun har en alder lige nu, hvor hun naturligt har ekstra meget behov for tryghed og nærhed, - hun er sansynligvis begyndt at gå lidt rundt ved møblerne og øver sig på at bevæge sig mere og mere ud i verden på egen hånd. For at kunne separere sig fra jer er ...


Annonce

... hun nødt til at være fuldstændig tilknyttet og derfor vil hun naturligt lige nu være i en "separation-gentilnærmelses-fase", hvor hun på den ene side skubber jer væk og vil selv og på den anden side også klynger sig ekstra til jer. Hun har brug for at mærke at I er der for hende 100 % og dette behov viser sig ofte om aftenen og i løbet af natten.

Som jeg læser jeres brev, så sover hun trygt og godt videre, hvis hun om natten kommer ind til jer og det er således tydeligt trygheden hun søger og den hun skal have. I skal naturligvis fortsat sørge for at hun falder i søvn i sin seng og forbinder sin seng med stedet, hvor hun sover. I skal også forsøge at få hende til at sove videre i sengen, når og hvis hun vågner om natten - men hvis hun kun kan sove videre, hvis hun kommer ind til jer så synes jeg et eller andet sted, at hun skal have lov til at komme derind - lige nu. Prøv dog at få hende tilbage til egen seng igen i løbet af natten, når pladsen bliver for trang, når hun sover for uroligt, så læg hende tilbage og lade hende sove videre hos sig selv i egen seng.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan gøre det lettere for jer på sigt at få hende til at sove videre i egen seng, når hun vågner om natten fordi hun begynder at fornemme at hun både falder i søvn og også vågner i egen seng. Hun får altså lidt fornemmelse for at en nat foregår i egen seng på eget værelse og vil sansynligvis ikke kunne huske at hun har været omkring jer en times tid eller to ...

Jeg håber I kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce