Brev:
Nattesøvn - 12 mdr.
Kære Helen
Jeg har en datter på lige knap 1 år, som vi på nuværende tidspunkt har store problemer med om natten. Hun er aldrig helt begyndt at sove igennem, da sygdomsperioder næsten altid dukkede op lige når hun var begyndt at sove igennem, og medførte at vi var vågne flere gange om natten, og at hun som oftest fik en flaske og derefter sov videre uden de store problemer. Vi har egentlig bare set tiden an, for det virkede som om at det langsomt kom af sig selv.
Efter vi kom hjem fra ferie, og hun igen var startet i institution, har vi haft en nat hvor hun sov igennem (fra 19.00-06.30, gav en sut ved 11-tiden), hvorefter hun blev snottet og fik noget med maven formentlig på grund af institutionsstarten. Dette betød at hun nu vågnede om natten pga. hoste og ikke kunne/ville falde i søvn igen, vi prøvede at give en flaske, men uden at det hjalp. Hun virkede som om hun ikke ville være alene, hvilket resulterede i at vi tog hende ind i vores seng (hun har sovet i eget værelse - lige op ad vores soveværelse - siden hun var 5 mdr. og har aldrig været en puttegøj når hun skulle sove).
Hun er ...
... fortsat snottet, men ellers rask og hosten er næsten væk, men nu har vi det problem, at hun vågner mellem 12-02 og ikke vil sove videre uden at man enten sidder inde på gulvet ved siden af hende i flere timer for at få hende til at sove, eller overgiver sig pga. træthed og tager hende med ind i vores seng. Hun har svært ved at falde i søvn, sætter sig op og snakker og mosler rundt i sengen, når hun endelig falder i søvn, sover hun så uroligt at ingen af forældrene faktisk får lukket et øje.
Hendes dagsmønster er ca. sådan her:
Vågner 07.30, spiser grød eller yoghurt med havregryn og frugt og drikker nælk til, 8.30, afleveres i institutionen, 9.00, lidt brød i institutionen, 11.00, spiser frokost i institutionen, 11.40-13.40 sover middagslur, 14.00 frugt og brød i institutionen, 16.00-16.30, hentes og får en snack derhjemme og leger, 18.00 spiser aftensmad, 19.15, børster tænder, i nattøj, læser, får en flaske knap 200 ml. modermælkserstatning og puttes. Falder som oftest i søvn uden problemer.
Håber meget du kan hjælpe os, da vi trænger til lidt søvn når vi også skal på arbejde.
Hilsen os
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.