Svar: Rugbrød og grøntsagsmos
Hej med dig
I begyndelsen vil det være naturligt at bibeholde grøntsagsmosen til frokost og så supplere med rugbrødshapsere. Stille og roligt vil hapserne fylde mere og mere og grøntsagsmosen mindre. Det er dog vigtigt at tilbyde mos, fordi det at spise mad i stykker kræver rigtig stor koncentration for barnet og det betyder at din datter kan lukke munden og afvise maden før hun egentlig er mæt nok, simpelthen fordi hun er træt og ikke kan overskue måltidet og det at spise selv.
At følge efter med grøntsagsmos de næste 1-2 måneder, vil derfor ofte være en god idé, så du sikrer dig at hun har fået mad nok. Nogle børn spiser masser af hapsere og vil naturligt afvise mosen, fordi de er mætte nok, men til at ...
... begynde med, hvor hun kun spiser få hapsere, bør du supplere med mos.
Hen af vejen, så kan grøntsagsmosen faktisk også bruges som smørbart pålæg, så hun på den måde stadig får begge dele og i takt med at hun tygger mere og mere, så vil grøntsagerne naturligt supplere rugbrødet som kogte grøntsager i stykker.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hun skal altså til frokost stadig have både rugbrød, kød, fisk, grøntsager osv. og må også gerne få ris, pasta, kartofler - jo mere variation jo bedre er det. I takt med at hun bliver ældre, vil det at spise selv, øve sig i at spise med fingrene, spise med pincetgreb osv. gøre at hun spiser mere og mere mad i stykker - og netop kogte grøntsager i små stykker er gode at øve sig på :)
Fortsat god appetit! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.