Svar: Skift af vuggestue - 15 mdr.
Hej med dig
Det er aldrig uden omkostninger at flytte et barn. Det at blive flyttet, at skulle forholde sig til nye voksne, nye børn, nye rutiner, nye regler .. det er hårdt. Det svarer til at du skulle skifte arbejde, bare værre - fordi du jo vil kunne spørge dig for, du vil kunne spørge ind til ting, du var i tvivl om eller ikke forstod og det kan din dreng ikke, han kan kun følge med ...
Der er lavet undersøgelser som viser, at børn i et par måneder efter deres indkøring i institution har forhøjet stresshormon i kroppen, simpelthen fordi det er så stressende for dem, at skulle forholde sig til så ny en verden.
Men det betyder naturligvis ikke, at man ikke kan flytte sit barn, for naturligvis kan man det - man skal bare være bevidst om, hvorfor man gør det og også være bevidst om, at det kræver ekstra opmærksomhed og ro omkring barnet i den periode og at man godt kan få et barn der har ekstra meget brug for en lige der. Så man skal være indstillet på og have overskud til at barnet reagerer - og hos jer - netop overskud igen, nu hvor det ellers lige er begyndt at gå godt ...
I ved hvad I har og ikke hvad I får og det lyder for mig som om, at inden I tager nogen beslutning, så bør du lave en liste med fordele og ulemper - hvad taler for og hvad taler imod flytning, trods det at der jo er mange ubekendte.
Du beskriver et sted, som umiddelbart fungerer. Han er glad for at være der, har nu knyttet sig til pædagogerne og den ene pædagog er ligefrem fantastisk! De er flere lidt større børn og naturligvis er der lige nu en del nye børn, men det lyder også som om at børneflokken vil være nogenlunde stabil fra nu af og de næste 15 måneder frem. Samtidig lyder det som om at det skift, der naturligt vil være, hvis denne institution lukker igen - vil være omkring din drengs start i børnehave, ...
... så at lade ham være hvor han er, indtil han skal i børnehave, vil således give ham et skift mindre, hvilket måske vil være godt for ham - netop fordi han lyder til at trives nu.
Jeg kan godt se at det lyder rigtig dejligt med morgensang, udeleg og motorikrum - men kan han overhovedet få plads der og hvad så bagefter?
Jeg kan også godt se, at det ikke er så rart, når der hænges en seddel op om, at der nu ikke er ressourcer til at tage på ture eller lave aktiviteter med de ældste børn - det bliver man naturligvis ked af som mor, til en af de ældste! Men spørgsmålet er om ikke det er noget, man kan gøre noget ved? Er der lavet en forældregruppe - et aktivitetsudvalg i vuggestuen? Netop når den har ry for at være midlertidig, så er det måske ekstra vigtigt at dette prioriteres, så alt ikke bliver med en indstilling om at "det nytter alligevel ikke noget, når vi skal lukkes" - for det skal jo fungerer rigtig godt for både børn, forældre og ikke mindst også pædagoger :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Måske kunne I som forældre finde ud af at tilbyde jeres hjælp og tage med på tur en gang imellem? Måske kunne I tilbyde at træde til, når der til jul skal "klippes og klistres", laves mussetrapper og julehjerter eller bages julekager - hvad det nu kan være som kunne være en aktivitet også for de store. Man kunne måske godt holde et møde i institutionen om, hvordan alle kan hjælpe til med at det er et skønt sted at være, netop så det ikke bare bliver en gennemgangsstation ...
Hvis der så ikke er lydhørhed, ingen opbakning osv. så kan I naturligvis stadig vælge at flytte ham, men i første omgang var det måske værd at få lidt fornemmelse af, hvad de andre forældre tænker og har lyst til ... :)
Håber du kan bruge mine tanker videre, og at I finder ud af, hvad der mon er bedste løsning for jer.
Fortsat held og lykke! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.