Svar: Mælk og mælkeprodukter
Hej med dig
I 8-9 måneders alderen vil det ofte være passende at amme 3 gange dagligt. Disse 3 amninger vil ofte ligge inden middagslur, aften og sen aften eller en gang i løbet af natten.
Derudover bruges fortsat mælk i grød og mos, det kan være udmalket modermælk, modermælkserstatning eller sødmælk. Der gives også sovs og hun skal mere og mere have mad, der tager udgangspunkt i jeres mad. Også ost er en rigtig god kilde til kalk.
Derudover kan hun begynde at få lidt surmælksprodukt dagligt. Fra 9 måneders alderen kan komælk, begynde at udgøre en større del af hendes indtag og mange børn nyder i denne alder at få lidt tykmælk, A38 eller lignende om eftermiddagen med lidt frugtmos, revne æbler eller lidt ...
... rugbrødsdrys.
Hendes mælkeindtag bør ligge på ca 600ml i døgnet. Det er jo svært at vide, hvor meget hun præcist får, når hun ammes - men hvis hun får 3 amninger i døgnet, får mælk i grød og mos, får sovs, ost, tykmælk osv. så burde hun være dækket godt ind.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hun må ikke få ymer, ylette og kvark, da de indeholder for meget protein - disse produkter anbefales først efter 12 måneders alderen. Men andre surmælksprodukter, med 3,5% fedtindhold = sødmælksprodukter, må hun gerne få lidt af.
Derudover er det vigtigt at hun stadig tilbydes vand til alle måltider og også gerne indimellem efter behov. Vand er den bedste tørstslukker og det er vigtigt at hun også lærer at drikke vand :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat god appetit :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...