Annonce

Annonce

Brev:

Uro i maven - 2 mdr.


3. september 2011

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Uro i maven - 2 mdr.

Kære Helen
 
Vi har fået os en lillebror i familien, som er noget utilfreds.
 
Han er 7 uger, 6 kg og 65 cm. (4380 g. og 54 cm. ved fødslen – ukompliceret fødsel).
Han er utilfreds på forskellige tidspunkter. Oftest om aftenen og natten men nogle dage også formiddag. Det varer ca. ½ time med gråd og går så over i ’brok’/klynk en times tid. Han falder oftest mere til ro, hvis vi går halvt hoppende rundt med ham f.eks. liggende på maven på vores underarm, eller hvis han kommer i slyngen.
 
Han bøvser generelt meget, også mellem amningerne og lang tid efter en amning. Gylp er der lidt af, men ikke voldsomt. Vi synes også, at han prutter en del. Vi tror derfor, at det er luft i maven.
 
Problemet er primært, at det går ud over hans søvn. Han sover sjældent ret lange stræk, medmindre han er i slyngen eller vi ligger med ham. Så kan han måske sove 2-3 timer, fordi vi vugger ham, når uroen kommer. Tit skal han af med en bøvs eller en omgang prutter, før han sover godt igen. Ellers sover han måske max en halv time ad gangen og falder meget ind og ud af søvnen.

Om natten sover han typisk 1 ½ til 2 timer ad gangen – nok oftest 1 ½ og tit med hjælp fra os undervejs. Han sover i vores seng ved siden af mor fra starten. Vi har prøvet at lade far sove ved siden af ham, men det gjorde ingen forskel.
 
Jeg ammer cirka hver anden time i gennemsnit både dag og nat. Det tager en del tid, før han falder i den dybe søvn efter en amning.
 
Jeg tror jeg har godt med mælk. Min mælk kommer hurtigt – det sprøjter og den løber altid fra det andet bryst. Nogle gange ’kløjs’ han i det. Ved mange amninger kæmper han ved brystet, slipper og sutter igen utilfreds.

Jeg har prøvet lidt forskellige tilgange til amningen:

Dels har jeg prøvet at bøvse ham meget – hver eneste gang han slipper og også nogle gange taget ham fra brystet ...


Annonce

... efter få minutter for at give ham en pause.
Jeg har også prøvet at begrænse amningerne til hver tredje time, fordi en sundhedsplejerske mente, at han fik for meget. Det virkede vist lidt men kun kortvarigt.

Så har jeg prøvet at give ham ubegrænset adgang, fordi en anden sundhedsplejerske mente, at han var mere sulten. Det syntes igen at virke først, men alligevel ikke.

I øjeblikket gør vi vist mest det sidste: Lader ham spise ofte. Han bliver tilbudt mere, indtil han ikke vil have mere (bliver vred ved brystet) og får en pause med ble-skift. Jeg giver ham kun fra eet bryst, fordi jeg er bange for at han får for meget med trykket fra det andet – og fordi jeg tror, at der er mælk nok. Måske er det forkert grebet an?

Han laver næsten altid efter at have spist lidt. Det virker jævnligt som om, at han har smerter, inden han kommer af med afføring.
 
Vi er bekymrede for, om han får den hvile, han har brug for, for at kunne udvikle sig godt.
 
Hvor meget søvn, og hvor lange stræk skal sådan en 7 ugers baby have for at få den nødvendige hvile?
 
Lyder det også som gener fra luft i maven for dig, eller kan der være noget andet i vejen?
 
Skyldes det, at min mælk kommer så hurtigt? Og bør jeg i så fald overhovedet amme? (vil gerne amme(!!), men det skal jo ikke være for min skyld)
Er der noget, jeg kan gøre anderledes med amningen?
 
Jeg har også tænkt, om vi skal forsøge os med zoneterapi, eller om jeg skal holde op med at drikke kaffe (drikker en enkelt kop om dagen), mælk, frugt eller andet?
 
Jeg ved ikke, om det er relevant at nævne, at storebror havde lignende problemer. Hans eskalerede i 3-4 måneders alderen, og han sov først da han begyndte at få movicol 9 måneder gammel. Det får han stadig i samråd med en børnelæge, der har diagnosticeret det som umodent tarmsystem.
 
Mange hilsner
en udmattet mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Græder sig selv i søvn om aftenen

Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Dagsrytme for baby på tre måneder

Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Vågner fra lure hele tiden

Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast - baby og børn

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.

Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...

Læs mere i Babylex

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce