Brev:
Vi vugger og vugger...
Kære Helen.
Vores søn er helt forfærdelig ulykkelig hver gang vi lægger ham ned for at sove. Det sker både dag, aften og nat. Uanset om det er i tremmesengen, barnevognen, ved siden af os i vores seng, eller i vores arme, så skal han hver gang protestere så meget at han bliver en hel flitsbue.
Uanset hvornår vi lægger ham, er det endnu ikke lykkedes os at finde et tidspunkt hvor han ikke bliver ked (altså lige præcis der hvor han stille og roligt lægger sig til at sove uden gråd). Den eneste måde vi kan få ham til at sove på er ved at vugge ham i armene og så lægge ham i sengen, når han er faldet i søvn. Hvis vi forsøger at få ham til at sove i sin seng - eller bare lader være med at vugge - græder han indtil han bliver overtræt og så må vi vente på næste "søvntog" som du kalder det - han giver ikke bare op og lægger sig til at sove. Derfor tror vi heller ikke på (og har vi heller ikke lyst til) at vi "bare" skal lade ham ligge og være ked af det, indtil han lærer selv at falde i søvn.
Om dagen vågner han for det meste efter første "søvncyklus" og så skal vi ind og vugge ham i armene for at han sover videre. Når han vågner om natten er han bestemt heller ikke færdig med at sove. Men han ligger bare og smiler ...
... til os når vi kommer ind og begynder først at gnide øjne og vise tegn på træthed når vi tager ham op i armene og begynder at vugge. Han sover i øvrigt på sit eget værelse.
Vi er klar over at babyers søvnvaner skifter ved 4-måneders alderen - men dette har stået på siden han var en måneds tid. Vi har prøvet med tryghed, at ligge ved siden af ham, lade døren stå åben, ekstra knus og kram om dagen mm. som du anbefaler på din DVD. Der er ingen effekt. Bedrockers på tremmesengen har heller ingen effekt. Han falder kun i søvn ved brystet når han vågner om natten for at spise.
Han er en stor basse på 8 kg. så vi er ved at være godt trætte i armene af at gå rundt med ham. Vi bor i lejlighed, så barnevogn kan ikke lade sig gøre hver gang han skal sove.
Han er en glad dreng. Ret temperamentsfuld men nysgerrig på verden og grovmotorisk stærk. Vi ved godt at børn der er lidt foran generelt kan have svært ved at lukke verden ude og overgive sig til søvnen, men der må da være noget vi kan gøre for at hjælpe ham. Vi vil jo heller ikke at det bliver en dårlig vane at vugge ham, selvom vi nok allerede er godt på vej i den retning.
Hjælp!
Hilsen et fortvivlet forældrepar
Vi er iøvrigt lige begyndt på grød - med stort velbehag :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.